Κρούσματα σε νευροψυχιατρική κλινική και Γενική Κλινική στη Δυτική Αττική

Υγειονομικά δείγματα από 300 τρόφιμους και 170 υπαλλήλους στην νευροψυχιατρική κλινική “Κασταλία” και τη Γενική Κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι

Το βράδυ της Πέμπτης (23/04)  διευκρινίστηκε ότι και το θετικό δείγμα, προέρχεται από την Γενική Κλινική “Ταξιάρχαι” -εσφαλμένα αποδόθηκε- στην ιδιωτική κλινική «Καστάλια» στο Ελληνικό. 

Κινητοποίηση των Υγειονομικών Αρχών και του ΕΟΔΥ, μετά το θετικό αποτέλεσμα (22/004) σε δείγμα – μεταξύ 300 τρόφιμων και 170 υπαλλήλων- στην κλινική Κασταλία στο Ελληνικό και κατέληξε την επόμενη ημέρα.

Όπως ανέφερε κατά τη Συνέντευξη Τύπου (23/04) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με αναφορά σε κλινική – χωρίς να την κατονομάσει- «Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους. Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στην δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους. Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έχουν ληφθεί δείγματα από τους 300 τρόφιμους και τους 170 εργαζόμενους και αναμένονται τα αποτελέσματα

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, απευθύνθηκε με αυστηρό ύφος στους υπεύθυνους της κλινικής – την οποία δεν κατονόμασε- τονίζοντας πως θα γίνει ενδελεχής έλεγχος για το πως ο τρόφιμος μολύνθηκε με κορωνοϊό και κατέληξε, «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Δύο θετικοί στον κορωνοϊό στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι- λειτουργεί ως κέντρο αιμοκάθαρσης – σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές . Το πρωί της Τετάρτης (22/04), κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε τη γενική κλινική Δυτικής Αττικής, ώστε να προβεί σε διευρυμένη υγειονομική εξέταση – τεστ – στους άμεσα παρεβρισκόμενους στο χώρο. Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης μεταξύ των επαφών του ασθενούς ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό- υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, στην τελευταία του επίσκεψη βρέθηκε εμπύρετος και νοσηλεύεται σε θάλαμο της Κλινικής-.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι έχουν ληφθεί 101 δείγματα με τα 28 δείγματα- τα 13 από ασθενείς της κλινικής, και 11 εργαζομένους- να είναι θετικά στον κορωνοϊο ενώ επεσήμανε ότι στη συνέχεια ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η κλινική τέθηκε ήδη σε καραντίνα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Βαγγέλης Ιωάννίδης διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και για την κλινική “Κασταλία”, και για την κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων στο ενδεχόμενο παραβίασης των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.