ΘΣΝ: Δίκυκλη ΟΠΚΕ και 800 νέοι Συνοριοφύλακες στον Έβρο, την Καβάλα και τη Ροδόπη στις αναφορές Χρυσοχοϊδη

Στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την παρουσίαση της δίκυκλης ΟΠΚΕ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Η δίκυκλη ΟΠΚΕ με τα «παπάκια» της ΓΑΔΘ, αποτελούν προσωπική ιδέα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην καταστολή της εγκληματικότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατά την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα θέματα της συνάντησης ήταν η συμβολή της αστυνομίας στην τήρηση των μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα τόνισε «Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη, σε συνεργασία με τους πολίτες, αυτόν τον μεγάλο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες, στη ζωή μας. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα. Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα, μπορεί με τις δράσεις της και την ευθύνη των πολιτών της να αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό».

Ο υπουργός συνομίλησε με τους αξιωματικούς της Θεσσαλονίκης για τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας τα ήδη ορατά αποτελέσματα στη μείωση της εγκληματικότητας, καθώς και την πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μέσω του κοινού επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη εφαρμόζεται.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοίδης παρουσίασε τη νέα ομάδα «ΔΡΑΣΗ» που ειδικεύεται στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, χρησιμοποιώντας δίκυκλα οχήματα. Η συγκεκριμένη ομάδα έρχεται να προστεθεί στους 277 νέους αστυνομικούς που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης έως σήμερα.

Ο υπουργός έκανε ειδική μνεία στους 50 αστυνομικούς που, εδώ και λίγους μήνες, δρουν στους δήμους Βόλβης και Δέλτα όπου υπάρχουν πολλές δομές προσφύγων και μεταναστών. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, που είναι συγκροτημένοι σε ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας, έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για την αποτελεσματική διαχείριση το μεταναστευτικού , αλλά ταυτόχρονα, αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο ελέγχων επί της Εγνατίας Οδού.

Ειδικότερα για το μεταναστευτικό, ο υπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων, εκ των οποίων οι 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, ενώ οι υπόλοιποι 200 σε Καβάλα και Ροδόπη, έτσι ώστε να συγκροτηθεί μια δεύτερη γραμμή φύλαξης των συνόρων, προστατεύοντας τις ευαίσθητες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σε συνδυασμό με τον υπό κατασκευή φράχτη και τα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης συνόρων, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας φυλάσσονται τόσο αποτελεσματικά».