Χρυσοχοΐδης: “Δεν απαγορεύτηκε ποτέ στο αγόρι να δει τη μητέρα ή τον δικηγόρο του”

Από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα της αστυνομικής επικαιρότητας

Για την υπόθεση του 14άχρονου μαθητή, και την κράτησή του στη ΓΑΔΑ ο αρμόδιος Υπουργός, ανέφερε χαρακτηριστικά, «Δεν απομονώθηκε κανένας νεαρός από την οικογένειά του και τη νομική του υπεράσπιση. Δεν απαγορεύτηκε ποτέ στο αγόρι αυτό να δει τη μητέρα του ή τον δικηγόρο του. Τού επιτράπηκαν πολλές επισκέψεις και τού επιτράπηκαν τα πάντα», και απέδωσε σε «παλαιοκομματικό εμπόριο από ορισμένους που ασκούνται στα ξεδιάντροπα ψέματα» ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι πού βρέθηκαν όλα αυτά τα πολιτικά παραμύθια, στηριγμένα στο ξεδιάντροπο ψέμα να ξετυλίγονται το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε».

«Προσωπικά με θλίβει το γεγονός. Τα παιδιά πρέπει να είναι στο σχολείο τους, η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο τους, δεν είναι στον δρόμο. Κανείς δεν θέλει να κυνηγάει 14χρονους. Οι ίδιοι αστυνομικοί είναι γονείς και έχουν παιδιά. Όπως ξέρετε, η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, με απόφαση της οποίας ζητήθηκε η κράτηση των παιδιών… », υπογράμμισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.