Θέρμα Λέσβου: “Σαν να μην πέρασε μια μέρα, άθλιες συνθήκες εργασίας αμετάβλητες ενώ μετά βίας βγαίνει ένα περιπολικό”

Καταγγελία συνδικαλιστή της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου*

“Είχα να έρθω πάνω από ενάμιση μήνα στο χώρο φύλαξης καραντίνας παράτυπων μεταναστών στα Θέρμα Λέσβου. Αυτό που διαπιστώνω είναι, ότι σαν να μην πέρασε μια μέρα, σχετικά με τι άθλιες συνθήκες εργασίας που παραμένουν αμετάβλητες.
Ντροπή και μόνον ντροπή .
Καταρχήν φυλάσσεται ένας χώρος χωρίς περίφραξη , δίχως να υπάρχει εδώ και μέρες κανένας παράτυπος μετανάστης εντός αυτού, σε 24άωρη βάση, από δύο τουλάχιστον Αστυνομικούς και δύο λιμενικούς ανά οκτάωρο. Κατά τ’ αλλά σε όλο τον Δήμο Δυτικής Λέσβου βγαίνει μετά βίας ένα περιπολικό ανά βάρδια κι αυτό σε συνεργασία πάντα με συναδέλφους που συνδράμουν από το όμορο τμήμα της Αγίας Παρασκευής.
Κανένας τόσο καιρό δεν μιλάει από τους τοπικούς άρχοντες. Πολλές από τις σκηνές από τα καιρικά φαινόμενα έχουν καταρρεύσει. Υπάρχει βέβαια η γνωστή ετοιμόρροπη σκηνή που μπάζει από παντού η οποία είναι για το προσωπικό που όλοι ξέρουμε ότι έχει στηθεί με μέριμνα δικιάς μας. Δεν συζητάμε για τουαλέτα καθώς και φωτισμό το βράδυ. Να προσθέσουμε τέλος ότι το καλοκαίρι με τις ανυπόφορα υψηλές θερμοκρασίες πέρασε πάρα πολύ δύσκολα .
ΤΏΡΑ κύριοι, άμεσα, ΧΘΕΣ κιόλας, κάντε κάτι για να προφυλάξετε το προσωπικό σας, γιατί εδώ ο χειμώνας είναι προ των πυλών και θα είναι πάρα πολύ δύσκολος!!!!! ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ!!! Δώστε επιτέλους την ανάλογη προσοχή”.
_______________________________________________

*Αντώνης Χρυσίδης, Μέλος Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ Ν Λέσβου, Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ