Συνοριακοί Αττικής: “Οι συνάδελφοι δουλεύοντας (εθελοντικά), έφεραν εις πέρας τη “νέα” Αμυγδαλέζα”

..”Σε εποχές όπου η δυστυχία είναι διάχυτη, οφείλουμε όλοι να θυσιάζουμε λίγες ώρες από τη ζωή μας για να δημιουργήσουμε λίγη χαρά, ασφάλεια κι ευτυχία”..
Νεα_Αμυγδαλέζα

Στα ιδιότυπα εγκαίνια των “καινούργιων εγκαταστάσεων” της Αμυγδαλέζας, για τις οικογένειες  που επιθυμούν οικειοθελώς να επιστρέψουν στην χώρα τους, παραβρέθηκε τις προηγούμενες  μέρες Αντιπροσωπία της Ε.Σ.Φ.Ν.Α.

Συγκεκριμένα  δημιουργήθηκε κατάλληλος χώρος ώστε να φιλοξενεί οικογένειες με παιδιά  καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες της σύγχρονης εποχής (χώρος λατρείας, ιατρείο, χώρος με πλυντήρια ,στεγνωτήρια, ψυγεία, χώρος  με τηλεόραση και εγκατάσταση ιντερνέτ για ψυχαγωγία, αποθήκη με παιδικά ρούχα παιχνίδια και βρεφικές τροφές). Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα και με βασικό κριτήριο τον ανθρωπισμό δημιουργήθηκε και μια εγκατάσταση  παιδικής χαράς. Συντελεστής όλης αυτής της προσπάθειας,εκτός από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ο οποίος υπήρξε βασικός συντονιστής, αποτέλεσαν και συνάδελφοι οι οποίοι δουλεύοντας ακατάπαυστα (εθελοντικά) χωρίς να υπολογίσουν βάρδιες, κούραση, προσωπικό και οικογενειακό κόστος έφεραν εις πέρας αυτό το δύσκολο κατασκευαστικά έργο. Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια.

Όπως επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ) για την συνεισφορά του όπως επίσης και στην φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας για την στήριξη του όλου εγχειρήματος .

 Σε εποχές όπου η δυστυχία είναι διάχυτη, οφείλουμε όλοι να θυσιάζουμε λίγες ώρες από τη ζωή μας για να δημιουργήσουμε λίγη χαρά, ασφάλεια κι ευτυχία.

Στο πλαίσιο αυτό το σωματείο της Ε.Σ.Φ.Ν.Α ανταποκρίθηκε και ενίσχυσε (πριν την έναρξη λειτουργίας αυτής) τα αποθεματικά της συγκεκριμένης εγκατάστασης με είδη ρουχισμού ,κυρίως για τα μικρά παιδιά, μετά από κάλεσμα που απεύθυνε στα μέλη της για συγκέντρωση ανάλογων ειδών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ