ΘΣΝ: Χτύπησε τη νύφη του με μαρμάρινο σταυρό στην κηδεία του αδελφού του

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικά, μεταξύ των οποίων ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω δικαιολογημένης αγανάκτησης, την οποία προκάλεσε η ανάρμοστη συμπεριφορά της νύφης του

Στο εδώλιο του του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε κατηγορούμενος 60χρονος, ως δράστης επεισοδίου κατά την τέλεση της κηδείας του αδελφού του, αντιδρώντας σε φράση που εκστόμισε  η νύφη του και την οποία θεώρησε προσβλητική για τον νεκρό, τη χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο, στο κεφάλι.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη τον 60χρονο και τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικά, του πρότερου σύννομου βίου και ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω δικαιολογημένης αγανάκτησης, την οποία προκάλεσε η ανάρμοστη συμπεριφορά της νύφης του.

Κατά την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι οι σχέσεις της νύφης με τον αδελφό του συζύγου της, ήταν τεταμένες. Ήταν το Νοέμβριο του 2021, στα κοιμητήρια χωριού που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Κατά την τέλεση της ταφή , όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, η νύφη ανέφερε «Εγώ σε συγχωρώ γι’ αυτά που μου ‘κανες, ο Θεός να σε συγχωρήσει…».  Ο κατηγορούμενος κουνιάδος, αρνήθηκε την πράξη, καθώς ισχυρίστηκε ότι η νύφη του έφυγε τρέχοντας, με συνέπεια να χάσει την ισορροπία της και να πέσει σε παρακείμενο τάφο.

Κατά της απόφασης ο 60χρονος άσκησε έφεση ώστε να κριθεί σε δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.

Εκτός από την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου, το Δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει και για το μαρμάρινο σταυρό – που ως μέσο τέλεσης της πράξης- είχε κατασχεθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, για τον οποίο οι δικαστές αποφάσισαν, να αποδοθεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες του τάφου.