ΘΣΝ: Χρέωναν €20.000 για βλαστοκύτταρα και χορηγούσαν .. γλυκόζη- Έρευνα σε Ελλάδα και Γερμανία

Θύματα του ψευτογιατρού ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας , στους οποίους υποσχόταν ίαση, λαμβάνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, με συνεργασία Γερμανού ο οποίος δήλωνε γενετιστής

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασιλεία Σαρηδάκη, άσκησε Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη, κατά συρροή στο φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα ο οποίος αναζητούσε ασθενείς – θύματα σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως “γιατρός”. Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε σε Ανακριτή, με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του.

Είχε προηγηθεί καταγγελία το 2020 από τον αδελφό ασθενούς στη Θεσσαλονίκη γαι τον 65χρονο “ψευτογιατρό” στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο ψευτογιατρός τού είχε προτείνει από το 2015 να ακολουθήσει αποκλειστικά τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, εγκαταλείποντας τη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγούσαν οι έως τότε θεράποντες ιατροί του. Η υγεία του ασθενούς, επιδεινώθηκε δραματικά και κατέληξε τον Νοέμβριο του 2020.

Ως συνεργός κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Στουτγκάρδη στη Γερμανία (σ.σ. τον βαρύνουν οι ίδιες πράξεις), ο οποίος φέρεται να υποσχόταν στα θύματά του “δήθεν” πρωτοποριακή θεραπεία, τη θεραπεία τους την οποία θα τους χορηγούσαν, βραστοκύτταρα σε αμπούλες, με τα οποία θα μπορούσαν να περπατήσουν και να έχουν σταδιακά αποκατάσταση της υγείας τους. Οι δυο απατεώνες γιατροί, χρέωναν τα φιαλίδια τα οποία χορηγούσαν, έως και €20.000, με το παράνομο κέρδος τους να υπερβαίνει το €1 εκατομμύριο.

Οι δύο απατεώνες – ο Γερμανός γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα, έχουν -τουλάχιστον – εξαπατήσει 15 θύματα, πέντε εκ των οποίων λόγω επιδείνωσης της νόσου, κατέληξαν. Όπως καταγγέλλουν, οι δυο απατεώνες ψευτογιατροί, υπόσχονταν στα θύματά τους, ασθενείς  με σκλήρυνση κατά πλάκας, ότι αν ακολουθούσαν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, με πληρπφορίες του NantiaReport.gr ο 65χρονος είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να εφαρμόσει θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μια νεαρή κοπέλα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Κατά τον εργαστηριακό έλεγχο σε κατασχεμένες αμπούλες, από το γραφείο του Γερμανού γιατρού, τα συστατικά του περιεχομένου ήταν κοινή γλυκόζη. Οι Ελληνικές Υπηρεσίες μέσω της ΔΔΑΣ σε συνεργασία με τις Γερμανικές Αρχές προχώρησαν σε έρευνες τόσο στο ιατρείο του Γερμανού γιατρού  όσο και στην οικία του, για τον οποίο προέκυψε ότι ασθενείς είχαν ταξιδέψει από την Ελλάδα εκτός από τις πόλεις της Γερμανίας για να λάβουν την “θεραπεία” που δεν είχε να τους προσφέρει καμία θεραπευτική αντιμετώπιση.

Από έλεγχο στα στοιχεία του ψευτογιατρού, προέκυψε ότι με δικαστική απόφαση του 2019 καθώς είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία ήδη από το 2019 για απάτη. Ο ψευτογιατρός τελούσε υπό επιτήρηση, μετά από καταγγελία γυναίκας ασθενούς σε βάρος του, και του είχε επιβληθεί περιοριστικός όρος, εμφάνισή του, τρεις φορές το μήνα στο Α.Τ. Κορωπίου.

Στην οικία του ψευτογιατρού στην ανατολική Αττική, οι Αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν φακέλους ασθενών μέχρι και το 2002, και στο πλαίσιο της έρευνας έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις -με χρονική αφετηρία το 2009- εκ των οποίων οι πέντε ασθενείς έχουν καταλήξει. Πρόκειται για ασθενείς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Χίο, με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ότι είναι περισσότεροι οι ασθενείς οι οποίοι έχουν εξαπατηθεί από τον ψευτογιατρό.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικοί εξέτασαν τον 65χρονο όπως και τον Γερμανό συνεργό του, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, επιρρίπτοντας τις ευθύνες εκατέρωθεν. Για τους δύο απατεώνες γιατρούς, έχει υποβληθεί αίτημα στη Εισαγγελία, για έκδοση Διάταξης Δημοσιοποίησης στοιχείων τους, και επίκειται σχετική γνωμοδότηση .