ΘΣΝ: Απεσπασαν κρυπτονομίσματα αξιας ανω των $400.000 απο επιχειρηματία και συνελήφθησαν πριν πετάξουν στο εξωτερικό

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη εταιρείας με το πρόσχημα αγοράς ακινήτου απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας πάνω από $445.000

Δυο αλλοδαποί υπήκοοι συνελήφθησαν και αναζητείται συνεργός τους κάτοικος εξωτερικού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και ηλεκτρονική απάτη.

Οπως διακριβώθηκε κατά την προανάκριση, με το πρόσχημα αγοράς ακινήτου απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας πάνω από $445.000 σε βάρος ιδιοκτήτη εταιρείας διαχείρισης ακινήτων. Σύμφωνα με την καταγγελία οι δράστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα της αγοράς ακινήτου μεγάλης εμπορικής αξίας. Ακολούθως σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη (02/11) με δύο τους δύο συλληφθέντες, για την προετοιμασία μεταβίβασης του ακινήτου, κατάφεραν να του αποσπάσουν κρυπτονομίσματα η αξία των οποίων, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία, ξεπερνά τα $445.583 Η.Π.Α.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό χώρα του εξωτερικού. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και αντικείμενα, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα κινητά τηλέφωνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δραστών στη διερευνώμενη υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ η ροή των κρυπτονομισμάτων διερευνάται σε συνεργασία με τη EUROPOL