“Χρειάζονται καινοτομίες και αλλαγές στο συμφέρον των πολιτών, χωρίς να καταπατούνται τα δικαιώματα των αστυνομικών”

Με αφορμή της απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας της ΕΛΑΣ, για τη διάθεση πληρωμάτων και περιπολικών μέσων -οχημάτων και δικύκλων- κατά τη νυχτερινή βάρδια στις περιπολίες, συνδικαλιστής και Εκφωνητής της Άμεσης Δράσης, τοποθετείται

Όπως παραθέτει ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης, Χρήστος Μπαλάσκας, «Τελικά όταν λέω ότι όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης έχω δίκιο. Ακόμα και για τα αυτονόητα πρέπει στην αστυνομία να παρεμβαίνει η πολιτική ηγεσία. Χθες το βράδυ το λεκανοπέδιο της Αττικής γέμισε με περιπολικά. Όχι μόνο με περιπολικά της άμεσης δράσης αλλά και αστυνομικών τμημάτων. Αυτό είχαμε να το δούμε αρκετό καιρό. Σε τέτοιο βαθμό βέβαια δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ. Αυξημένες οι περιπολίες της άμεσης δράσης (δικύκλων και περιπολικών) καθώς και των Α.Τ.
Σαν συνδικαλιστής έχω υποχρέωση να αναδεικνύω τα προβλήματα και τις ελλείψεις στην ΕΛ.ΑΣ. Δεν μπορώ όμως να μην προβάλλω και τα καλώς κείμενα. Σαν εκφωνητής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης τα χέρια μου χθες το βράδυ λύθηκαν μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι συνάδελφοι της Α.Δ. με ανακούφιση έκαναν μια φυσιολογική υπηρεσία μετά απο την πίεση και τον φόρτο εργασίας λόγω του υπερβολικού αριθμού σημάτων που λάμβαναν τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα. Έπρεπε να υπάρξει πολιτική βούληση για να γίνει το αυτονόητο. Τέλος πάντων.
Ελπίζω αυτό να κρατήσει διότι η ασφάλεια των πολιτών έχει προτεραιότητα. Επίσης ελπίζω ότι οι κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση θα συνεχιστούν. Χρειάζονται καινοτομίες και αλλαγές με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, χωρίς όμως να καταπατούνται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων αστυνομικών. Γνώμη μου», επισημαίνει εμφατικά.