ΘΣΝ: Απαλλακτικό βούλευμα για το Βασίλη Λεβέντη, μετά την απορριπτική πρόταση του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κάνει δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με απαλλακτικο για τον κατηγορούμενο Βούλευμα

Απαλλακτικό βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για τον 27χρονο Βασίλη Λεβέντη ο οποίος καταγγέλθηκε από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα στη Θεσσαλονίκη για βιασμό, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της πόλης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εκανε δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Κυριακής Κλιάμπα. Στο σκεπτικό της απαλλακτικής της πρότασης, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας –και μεταξύ αυτών καταθέσεις μαρτύρων– αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

«Η Γεωργία Μπίκα έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», ανέφερε η εισαγγελική πρόταση.

Οι Δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.

Ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης, αντιμετώπιζε κατηγορία για το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» και μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.