ΘΣΝ: “Άκουσε” 16έτη και 6μήνες ο Αλβανός οδηγός για τη φονική παράσυρση της φοιτήτρια Έμμας Καργιωτάκη

Το Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Αλβανό οδηγό του οχήματος ως υπαίτιο για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια και δε του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

«Καλά να περάσεις» ήταν η αγανάκτηση και ο πόνος της μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας, στο άκουσμα της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που επέβαλλε στον 27χρονο Αλβανό κατηγορούμενο, ποινή κάθειρξης 16 ετών και έξι μηνών.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 27χρονο Αλβανό για το θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη της – τότε – 21χρονης Εμμανουέλας (Έμμας) Καργιωτάκη, τον περαμένο Νοέμβριο (2022) στην οδό Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκη.

Η Σύνθεση της Έδρας, σε εναρμόνηση της Εισαγγελικής πρότασης, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η έφεση του κατηγορουμένου αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και ο 27χρονος Αλβανός οδηγείται στη φυλακή.

Η Εισαγγελέας της Έδρας, αφού ανέλυσε τα στοιχεία της δικογραφίας για τις συνθήκες της φονικής παράσυρσης και τις καταθέσεις μαρτύρων και της συνεπιβάτιδας στο μοιραίο όχημα, καθώς επίσης την απολογία του Αλβανού κατηγορουμένου, στην αγόρευσή της τόνισε- μεταξύ αλλων- «Είναι οφθαλμοφανές ότι έτρεχε πάνω από την ταχύτητα που ορίζει ο νόμος. Αν δεν είχε ταχύτητα δε θα μπορούσε να πετάξει δύο – τρία μέτρα την πεζή, όπως περιέγραψε μάρτυρας, να προκαλέσει σημαντικές βλάβες σε άλλο αυτοκίνητο και να καταλήξει με τέτοια σφοδρότητα επάνω του. Τα παπούτσια της πεζής πετάχτηκαν περίπου δέκα μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης, κάτι το οποίο καταδεικνύει ότι η ταχύτητα που είχε δεν ήταν χαμηλή αλλά αντιθέτως ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες».

Η Εισαγγελέας σημείωσε ότι το όχημα είχε υποστεί μετατροπές που το κατέστησαν επικίνδυνο και αναφέρθηκε στην ανεξέλεγκτη πορεία που ακολούθησε ο Αλβανός οδηγός στερούμενος αδείας ικανότητας οδήγησης, πριν παρασύρει την- τότε-  21χρονη φοιτήτρια εν κινήσει πεζή όταν επιχείρησε να διασχίσει την Εγνατία, σε ώρα που δεν είχε κυκλοφορία οχημάτων.