Θεσσαλονίκη: Ρομά υιοθέτησαν παράνομα τρία ανήλικα, λαμβάνοντας παράνομα επιδόματα.

Τρίτεκνο ζευγάρι Ρομά στη Θεσσαλονίκη, υιοθέτησε παράνομα τρία ανήλικα, για να εισπράττει παράνομα επιδόματα.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και δικηγόρος.

Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας, από ζευγάρι Ρομά, το οποίο εισέπραττε παράνομα επίδομα πολυτεκνίας, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Σερρών. Το ζευγάρι των Ρομά, εμφάνιζε ως βιολογικά τέκνα τρία ανήλικα, ηλικίας -σήμερα- 6 με 7 ετών, με τα οποία όπως εξακριβώθηκε από εργαστηριακές εξετάσεις DNA, δεν προέκυψε κληρονομική συμβατότητα με τους φερόμενους ως γονείς τους.
Σε βάρος των Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται ένας ομοφυλόφιλός τους, κι ένας δικηγόρος οι οποίοι μεσολάβησαν στη παράνομη υιοθεσία.
Σε καταυλισμό Ρομά, στα Υψώματα Διαβατών Θεσσαλονίκης, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εντόπισαν ζευγάρι Ρομά- 38άχρονος και η 35άχρονη σύντροφός του- βιολογικούς γονείς τριών ανηλίκων, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι υιοθέτησαν παράνομα, τρία βρέφη- δύο αγοράκια κι ένα κοριτσάκι-. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι το ζευγάρι των Ρομά, είχε αιτήθηκε επίδομα αναπηρίας για ένα από τα παράνομα υιοθετημένα ανήλικα, καθώς πάσχει απο νοητική υστέρηση, το οποίο εκκρεμεί στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι βιολογικές μητέρες των ανηλίκων- οι οποίες δεν έχουν προσδιορισθεί-, είναι βουλγαρικής καταγωγής. Με τη μεσολάβηση τρίτων προσώπων, οι Βουλγαρες Ρομά, από τα τέλη του 2008 έως τον Οκτώβρη του επόμενου έτους, ήρθαν σε επαφή με τους Ρομά της Θεσσαλονίκης, στους οποίους έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, παρέδωσαν σε παράνομη υιοθεσία τα βιολογικά παιδιά τους, μόλις λίγων ημερών ή μηνών.
Όπως εξακριβώθηκε από την Αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, το Μάιο του 2012, το ζευγάρι των Ρομά με ομοφυλόφιλό τους σε συνεργασία με δικηγόρο ο οποίος διαμεσολαβησε στην παράνομη υιοθεσία, εξέδωσαν δικαστική απόφαση αναγνώρισης τέκνων, την οποία προσκόμισε στο αρμόδιο ληξιαρχείο ώστε να συμπεριλάβει στην οικογενειακή του μερίδα τα παράνομα υιοθετημένα τέκνα.

Σε δύο χρόνια, έλαβαν εποδόματα ύψους 11.000€
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία (για το χρονικό διάστημα 2013- 2015), το ζευγάρι των Ρομά, έλαβε επίδομα πολυτεκνίας και για τα έξι παιδιά που δήλωνε στην οικογενειακή του μερίδα, ύψους σχεδόν 11.000 ευρώ, ενώ η έρευνα για το ακριβές ύψος ποσού που λάμβανε παράνομα, συνεχίζεται.
Η δικογραφία στην οπια περιλαμβάνονται κατηγορίες – κατά περίπτωση  για τα αδικήματα της απάτης, της παράνομης υιοθεσίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της ψευδορκίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, έχει παραπεμφθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου να αποφασιστεί η επιμέλεια των τριών παράνομα υιοθετημένων ανηλικων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport