Γαλάτσι: Φωτογράφος εκβίαζε και εξωθούσε στην πορνεία 38άχρονη..για 12χρόνια.

Υπό την απειλή δημοσιοποίησης γυμνών φωτογραφιών της, 50άχρονος φωτογράφος, εκβίαζε και εξωθούσε στην πορνεία για 12χρόνια, 38άχρονη γυναίκα.
Αφέθηκε ελεύθερος από τον Εισαγγελέα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή του σε άλλες περιπτώσεις εκβιασμού και μαστροπειας σε βάρος γυναικών.

Σύμφωνα με την καταγγελία 38άχρονης γυναίκας, 50άχρονος φωτογράφος με ξυλοδαρμούς σε βάρος της, κι έπειτα από δύο απόπειρες αυτοχειρίας της, τη φωτογράφιζε γυμνή, και την εξανάγκαζε σε live διαδικτυακό.. στριπτίζ και σεξ, σε πορνογραφικό ιστότοπο με διαδικτυακή συνδρομή, επί.. 12 χρόνια (2003-2015), υπό την απειλή δημοσιοποίησης γυμνών φωτογραφιών, σε συγγενείς, φίλους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με την καταγγελία της 38άχρονης, το 2003- σε ηλικία 26ετών η ίδια- ανταποκρίθηκε σε αγγελία του 50άχρονου, για επαγγελματική φωτογράφηση προϊόντων, έναντι χρηματικής αμοιβής. Μετά την αρχική φωτογράφηση ο 50χρονος έπεισε τη νεαρή γυναίκα  να ποζάρει σε γυμνή φωτογράφηση. «Μου έλεγε ότι είμαι πολύ ωραία γυναίκα και μπορεί να με κάνει μοντέλο» καταθέτει η 38άχρονη γυναίκα στους Αστυνομικούς. Ωστόσο ο φωτογράφος άρχισε να την εκβιάζει και την απειλούσε, -μέχρι και σήμερα- ότι θα δημοσιοποιησει τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος, εξαναγκάζοντάς την να συνεχίζει τις γυμνές φωτογραφήσεις στο .. “χώρο” του.
Με τις ίδιες απειλές και ξυλοδαρμούς, καταθέτει η 38άχρονη, ο 50άχρονος φωτογράφος, από το 2004, την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά με άγνωστα άτομα έναντι χρηματικής αμοιβής. Το 2008 ο 50άχρονος, από το 2008,  έπειτα από δύο απόπειρες αυτοχειρίας της 30άχρονης -τότε- γυναίκας, και την πολυήμερη νοσηλεία της, τη χρησιμοποιούσε σε γυμνές φωτογραφίσεις, ενώ από το 2014, την εξανάγκαζε να πραγματοποιεί live sex show, σε κάμερα ηλεκτρονικού υπολογιστή, συνδεδεμένου στο διαδίκτυο, μέσω πορνογραφικής ιστοσελίδας, στην οποία ο χρήστης κατέβαλε διαδικτυακή συνδρομή.
«Με εξανάγκαζε σε ακραίες μορφές ερωτικής συνεύρεσης.. Έκανα ότι ήθελε ο πελάτης ζωντανά. Υπήρχε κάποιος που πλήρωσε 5.000$ και ήθελε κάθε μέρα πριν κοιμηθεί να βλέπει δύο γυμνές γυναίκες να χαστουκίζονται..» περιέγραψε μεταξύ άλλων στου Αστυνομικούς, η 38άχρονη γυναίκα, θύμα της διατροφικής εμμονής του 50άχρονου φωτογράφου.
Ο 50άχρονος μαστροπός, ο οποιος σύμφωνα με τους Αστυνομικούς, φαίνεται να .. “δηλώνει”.. «Ήμουν χαζός και την έπαθα», αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογια του στον Εσαγγελέα, ενω η σύζυγός του, συμπαραστέκεται στη δικαστική εμπλοκή στο σύζυγό της..
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περαιτέρω διερεύνηση, ώστε να εξακριβωθεί η εμπλοκή του, και σε άλλες περιπτώσεις σε βάρος άλλων γυναικών.
Με Εσαγγελική παραγγελία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, οι Αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και προσδιόρισαν τον 50άχρονο κατηγορούμενο, και πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι και studio που διατηρούσε, στο Γαλάτσι.
Στην κατοχή του 50άχρονου φωτογράφου, κατασχέθηκαν,
• σταθερός Η/Υ, ο οποίος περιέχει 4 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους σε διάταξη RAID,
• σταθερός Η/Υ που χρησιμοποιείται ως εξυπηρετητής (server) αρχείων, με 3 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους,
•120 φωτογραφίες με γυμνές γυναίκες και φωτογραφικό άλμπουμ με 31 φωτογραφίες όμοιου περιεχόμενου και
• δύο κάρτες μνήμης
Στο “studio” του..φωτογράφου, κατασχέθηκαν χιλιάδες αποθηκευμένα πορνογραφικά αρχεία- με 2.500 (φωτογραφίες & βίντεο) να απεικονίζουν τουλαχιστον 25γυμνές γυναίκες, εκτός από την 38άχρονη – τα στοιχεία των οποίων ερευνάται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να εξακριβωθεί η δράση του 50άχρονου, με τις ίδιες να εξετάζονται ως θύματα σεξουαλικής και οικονομικής εκμετάλλευσης.
Επιπλέον, στην κατοχή του 50άχρονου φωτογράφου, κατασχέθηκαν ονομαστικά αποδεικτικά συναλλαγών πληρωμής – καταβολής χρημάτων, από την επίμαχη πορνογραφική ιστοσελίδα, τα όποια καταδεικνύουν κερδοσκοπία από την παράνομη δραστηριότητα, ενω αναμένεται και άρση του τραπεζικού του απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του 50άχρονου, έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, τέως Εισαγγελικός Λειτουργός.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport