“Θα φθάσουμε σπίτι λίγο πιο αργά σήμερα, σήμερα γεννάμε, σήμερα αποκτούμε ένα νέο φίλο! Θα έρθουν και άλλοι, αυτός είναι ο πρώτος για το 2021”!

Η βραδινή βάρδια για τα πληρώματα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. λίγο πριν τη λήξη της, έλαβε σήμα για συνδρομή σε όχημα με ζευγάρι που είχε προορισμό το μαιευτήριο “Ρέα”

«Ώρα 5:50- Η βραδινή ομάδα ΔΙΑΣ 204-3 του Χολαργού ετοιμάζεται σιγά σιγά να γυρίσει στον όρχο για τη λήξη. Είχαμε μια ήσυχη υπηρεσία.

Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης όμως επιφυλάσσει άλλο ένα σήμα. Ένα από τα λίγα σήματα που χαίρεσαι να ακούς στη δουλειά αυτή. Ένα μωρό γεννιέται! Και χρειάζεται τη βοήθεια μας να φθάσει λίγο πιο γρήγορα στο Ρέα. Το αίμα ξαφνικά ζεσταίνεται μέσα στο κρύο.

Η πρώτη απορία «Που είναι το “Ρέα”;» γεννιέται και στους τέσσερις.Είναι κατατόπια που δεν ξέρουμε και τόσο καλά, στο Παλαιό Φάληρο. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά έχουμε φθάσει στα όρια του τομέα στην Κατεχάκη, και παράλληλα βλέπουμε το λευκό VW. Ήδη έχουμε αποστηθίσει τη διαδρομή μας.

Ευτυχώς η κίνηση ακόμα δεν έχει πιάσει στους δρόμους. Ευτυχώς είμαστε αχρείαστοι, πέρα από μερικά κόκκινα που «μετατρέπουμε σε πράσινα» για να διασφαλίσουμε την ασφαλή πορεία του αγαπητού ζευγαριού και του/της μικρού/ης μας φίλου/ης!

Ώρα 05:59- Διασχίζουμε τη Συγγρού στο ύψος της Καλλιθέας. Πηγαίνουμε με όση ταχύτητα μπορούμε. Ήδη έχουμε κλήσεις στα κινητά από συναδέλφους που αγωνιούν.

Απαντάμε, αλλά η επικοινωνία πάνω στη μηχανή σε αυτές τις ταχύτητες με σειρήνα είναι σχεδόν αδύνατη. Στο ένα χέρι ο ασύρματος, στο άλλο το κινητό για την σίγουρη πλοήγηση, με το άλλο να κάνεις νόημα στα αυτοκίνητα στο δρόμο, με το άλλο να κρατηθείς κάπως. Όλα καλά. Είμαστε μείον ένα γάντι, δηλαδή αλώβητοι. Θα αγοράσουμε άλλο αύριο.

Ώρα 06:03- Φθάσαμε! Ανακούφιση. Μας περιμένουν ήδη. Ελέγχουμε ότι το ζευγάρι είναι καλά. Μας ευχαριστούν.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και το καθιερωμένο «Καλή χρονιά, χρόνια πολλά!». Για αυτούς αυτή η ευχή είναι λίγο πιο σίγουρη. Γυρνώντας περνάμε από το Σύνταγμα και χαιρόμαστε τους στολισμούς.

Θα φθάσουμε σπίτι λίγο πιο αργά σήμερα πλην όμως απόλυτα ικανοποιημένοι μέσα μας. Σήμερα γιορτάζουμε, σήμερα γεννάμε, σήμερα αποκτούμε ένα νέο φίλο! Θα έρθουν και άλλοι, αλλά αυτός είναι ο πρώτος για το 2021! Πάμε να κοιμηθούμε με χαμόγελο».

Καλημέρα από 204-3 της Β αλλαγής!