Αλβανία: Το διπλό έγκλημα με τις δύο αδελφές αποκάλυψε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη

Η διπλή δολοφονία δυο αδελφών στην Αλβανία, αποκάλυψε μέσα απο τις καταγγελίες συγγενών των θυμάτων, Αλβανικό κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12 2020) σε συνοικία των Τιτάνων,  ο 59άχρονος Perparim Ademi, με τη βοήθεια του ανηψιού του ανοίγει την πόρτα στο διαμέρισμα που ζούσαν οι δύο Αλβανίδες αδερφές, Zhaneta Metani και Kristina Bardhi, και εισβάλλουν στο διαμέρισμα τους.

Ακολουθεί έντονος καβγάς καθώς θεωρούσε ότι η Zhaneta Metani, με την οποία διατηρούσε σχέση στο πρόσφατο παρελθόν, είχε αναπτύξει δεσμό με άλλον άντρα. Αφορμή η ανησυχία που ένιωθε ο ίδιος στο ενδεχόμενο να του αποκάλυπτε όσα είχαν ζήσει κοντά του κατά τη διαμονή τους στη Θεσσαλονίκη, όπου τις εκπόρνευε.

Μπροστά στον 14χρονο γιο της μιας αδελφής, με Kalashnikov που είχε μαζί του, δολοφόνησε τις δύο Αλβανίδες αδερφές, Zhaneta Metani και Kristina Bardhi, μέσα στο διαμέρισμα τους.

Ο δολοφόνος των δύο γυναικών συνελήφθη, ομολόγησε και παραπέμφθηκε στην Αλβανική Δικαιοσύνη. Ωστόσο, ο 59χρονος Perparim Ademi, σύμφωνα με τα Αλβανικά δημοσιεύματα φέρεται να βαρύνεται με ποινικό κατηγορητήριο και στην Ελλάδα.

Οι συγγενείς ωστόσο της Zhaneta Metani και της αδελφής της Kristina Bardhi, καταγγέλλουν ότι ο 59άχρονος που έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει το έγκλημα, εξέδιδε για τουλάχιστον 10χρόνια τις δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών, όταν καθίσταντο έγκυες, τις υποχρέωνε να πουλήσουν τα παιδιά τους.

«Τη μικρή μου αδελφή μου την πήρε με το αεροπλάνο και την πήγε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, την έβαλε μαζί με την άλλη αδερφή μου να εργάζονται ως ιερόδουλες. Στο μεταξύ, τις άφηνε έγκυες και τις υποχρέωνε να πουλήσουν τα παιδιά τους» υποστηρίζει η τρίτη αδελφή τους, η οποία ζει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την ίδια, ο 59άχρονος Perparim Ademi, ζούσε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του, η οποία φέρεται να ειχε συναινέσει να δώσουν σε παράνομη υιοθεσία και βρέφος που είχαν αποκτήσει μαζί.

«Πάνω από 10 μωρά έχουν πουληθεί στην Ελλάδα», υποστηρίζει ο αδερφός των θυμάτων, ο οποίος απειλούσε και βασάνιζε τις γυναίκες επειδή εκείνες δεν ήθελαν να πουλήσουν τα παιδιά τους. «Δεν ήταν μόνος, είχε και συνεργούς γι’ αυτές τις πράξεις, είχε και σχέσεις με έναν δικηγόρο στην Ελλάδα, ο οποίος, απ’ όσα γνωρίζω, έχει πεθάνε. Τους έπαιρναν τα μωρά από το μαιευτήριο και ο δικηγόρος προχωρούσε την αγοραπωλησία και έδινε τα χρήματα στον Τέλα (σσ. δράστης)», υποστήριξε στα Αλβανικά δίκτυα ο Bashkim Metani, αδερφός των δύο γυναικών.

Οι Αλβανικές Αρχές έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις Ελληνικές στη Θεσσαλονίκη παρέχοντας πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο όπως σημειώνουν οι συγγενείς των δύο θυμάτων, ο δικηγόρος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.