Τέσσερα μέλη του «Ρουβίκωνα» συνελήφθησαν, για την καταδρομική επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Δικογραφίες, με προσδιορισμένο κατηγορητήριο κατά αυτοπροσδιορισμένων στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ως μέλη του «Ρουβίκωνα», έχουν συνταχθεί από την Κρατική Ασφάλεια, για τις ακτιβιστικές δράσεις τους, μεταξύ των οποίων ο βανδαλισμός στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ . Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί ενώ αναζητούνται και άλλα άτομα τα οποία έχουν καταγραφεί και προσδιοριστεί στην καταδρομική επίθεση.
Από την Κρατική Ασφάλεια, έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα αυτοπροσδιοριζόμενα στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί επτά ακόμα άτομα, τα οποία αναζητούνται –από τα συνολικά 13 μέλη της αυτόπροσδιοριζόμενης ομάδας αντιεξουσιαστών- για την καταδρομική δράση και ο βανδαλισμός στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (14/09- 08.10). Οι δράστες της επίθεσης, έχουν αναγνωρισθεί από Αστυνομικούς, ενώ έχουν καταγραφεί από κάμερες της περιοχής του κέντρου της Αθήνας, η κίνησή τους καθώς και η είσοδός και η έξοδός τους, από το κτίριο του Οργανισμού, μετά την καταδρομική επίθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οργανισμός του ΤΑΙΠΕΔ, από τον περασμένο Ιούνιο, είχε βρεθεί μεταξύ των επικείμενων στόχων του «Ρουβίκωνα». Ωστόσο τα μέλη της ομάδας των αντιεξουσιαστών, αιφνιδίασαν και κατάφεραν να παρακάμψουν τον έναν και μοναδικό Αστυνομικό με πολιτικά, να εγκλωβίσουν τους τρεις άνδρες ιδιωτικής εταιρείας security και πραγματοποίησαν στην προσχεδιασμένη καταδρομική δράση τους, βανδαλίζοντας τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (14/09) ενώ κατέγραφαν την ενέργειά τους σε βίντεο το οποίο διέρρευσαν με κείμενο ανάληψης ευθύνης, σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Αστυνομικού με πολιτικά, ο οποίος βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (14/09), φέρεται να ανέφερε ότι πριν την επίθεση είχε “διακρίνει” στην περιοχή, έναν εκ των “διοργανωτών” στην καταδρομική δράση του «Ρουβίκωνα», τον οποίο αναγνώρισε εκ των υστέρων, με τους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, να εκτιμούν ότι η παρουσία του στο χώρο, ήταν «αναγνωριστική» για τα μέτρα που είχαν ληφθεί στον Οργανισμό, ώστε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, να πραγματοποιήσουν την ακτιβίστικη ενέργειά τους.
Στις καταθέσεις του οι security της ιδιωτικής εταιρείας, στην είσοδο του κτηρίου, ανέφερεαν ότι μέλη της υποστηρικτικής ομάδα του «Ρουβίκωνα», τους αφήρεσαν τους ασυρμάτους, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, εισέβαλλαν στο κτήριο και προκάλεσαν τις εκτεταμένες καταστροφές στο εσωτερικό των γραφείων.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, έχουν συνταχθεί δικογραφίες για όλες τις ακτιβιστικές παρεμβάσεις της αντιεξουσιαστικής ομάδας του «Ρουβίκωνα», μέλη της τα οποία στο παρελθόν έχουν απασχολήσει σε επεισόδια και δράσεις που διερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, και κατηγορούνται κατά περίπτωση.
Μέλη του «Ρουβίκωνα» έχουν πραγματοποιήσει- σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- οκτώ (γνωστές) καταδρομικές ενέργειες, κατά το τελευταίο 5άμηνο, ενώ άλλες καταδρομικές ενέργειές τους-σύμφωνα με διαρροές της ΕΛΑΣ- αποτράπηκαν, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι οποίες είχαν περιέλθει εις γνώση των Αρχών.