Τάκης Θεοδωρικάκος στο συνέδριο της ΝΔ : “Να φέρουμε πιο κοντά την Αστυνομία σε κάθε πολίτη”

Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ασφάλεια για Όλους» παραβρέθηκε ως ομιλητής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε μεταξύ άλλων, «Το συνέδριό μας διεξάγεται σε ιδιαίτερες συνθήκες που καθορίζονται από τις πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας, από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, τις προκλήσεις στο Αιγαίο αλλά και τους κινδύνους από τις παράνομες μεταναστευτικές στον Έβρο οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται. Η πολυπλοκότητα των απειλών που αντιμετωπίζουμε μετατρέπει την εθνική ασφάλεια σε απόλυτη προτεραιότητα. Περιλαμβάνει δηλαδή και την ασφάλεια των συνόρων μας και την ασφάλεια των πολιτών. Και την αντιμετώπιση κάθε ασύμμετρης απειλής ιδιαίτερα στον Έβρο και την αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι στον Έβρο σήμερα δίνει καθημερινά μάχες η Ελληνική Αστυνομία γιατί συνεχίζουν να είναι εκατοντάδες οι παράνομοι μετανάστες που επιχειρούν ορισμένοι να σπρώξουν παρανόμως προς τη χώρα μας. Το μήνυμα προς τους συμπατριώτες μας, προς τους γείτονές μας και προς την Ευρώπη είναι ξεκάθαρο, «Οφείλουμε για λογαριασμό του ελληνικού λαού, της πατρίδας μας, του ελληνικού κράτους αλλά και της ΕΕ να φυλάμε τα σύνορά μας που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα κι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ και αναμένουμε ο Frontex να συνεχίσει να συμπαραστέκεται σε αυτή την αποστολή».

Ο αρμόδιος υπουργός, τόνισε ότι ακολουθείται με συνέπεια μία σαφής στρατηγική, «Να φέρουμε πιο κοντά την Αστυνομία σε κάθε πολίτη. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς κορώνες και ψεύτικες υποσχέσεις. Η ασφάλεια για μας δεν είναι επετειακά ποσταρίσματα και φωτογραφίες. Είναι σχέδιο, σκληρή δουλειά με προτεραιότητες, πράξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων αναλυτικά σε δράσεις του υπουργείου σε όλα τα επίπεδα, στη βελτίωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, στη συνεργασία της ΕΛΑΣ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, την ασφάλεια στις εισόδους και εξόδους της χώρας, τους τουριστικούς προορισμούς, την ενίσχυση του κύρους και του ανθρώπινου προσώπου της ΕΛ.ΑΣ.