Κηφισιά: Συμμορίες ανηλίκων και επιθέσεις σε εφήβους από οργανωμένες ομάδες- Ζητούν εμφανή αστυνόμευση γονείς κι επαγγελματίες

Αύξηση παρουσιάζουν οι καταγγελίες σε περιστατικά επιθέσεων από συμμορίες νεαρών σε εφήβους στην Κηφισιά . Δύο πρόσφατα περιστατικά βρίσκονται υπό έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ, η συμπλοκή εφήβων κοριτσιών με συνδρομή συνομηλίκων τους από άλλες περιοχές, και επίθεση σε βάρος εφηβων αγοριών με έναν τραυματία σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (30/04) η παρέα των εφήβων κοριτσιών συμπλέκεται με συνομήλικές τους, επί της οδού Κολοκοτρώνη έξω από το Bowling , σημείο συνάντησης εφήβων στην Κηφισιά. Μαθήτριες μεταξύ 14 και 16ετών, από δύο παρέες, επιλύουν μεταξύ τους διαφορά και σύντομα στο σημείο έφτασαν και άλλες ανήλικες με το επεισόδιο λαμβάνει διαστάσεις. Διερχόμενοι και επιχειρηματίες της περιοχής, ενημερώνουν την Άμεση Δράση, στο σημείο μεταβαίνουν περιπολικά και ομάδες ΔΙΑΣ και προβαίνουν σε προσαγωγές στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Και είναι ένα από τα περιστατικά βίας που έχει καταγραφεί στο δελτίο συμβάντων του τμήματος.
Πριν δύο εβδομάδες, δεκαεξάχρονο αγόρι νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες στο Νοσοκομείο, με κακώσεις σπλαχνικού κρανίου καθώς δέθηκε επίθεση με κλωτσιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι γιατί αντέδρασε όταν παρέα νεαρών του απέσπασαν το τζοκει που φορούσε. Σύμφωνα με την καταγγελία ο 16χρονος με τρεις ακόμα συνομήλικους φίλους του, βρισκόταν στον ΗΣΑΠ της Κηφισιάς, όταν τους προσέγγισε παρέα πέντε νεαρών, ηλικίας 16- δεκαοχτώ ετών. Αρχικά ζήτησαν από τους εφήβους τσιγάρα και τους έδωσαν, στη συνέχεια απαίτησαν τα χρήματά τους, με τους εφήβους να αντιδρούν και άρπαξαν με βία τα τζοκει καπέλα που φορούσαν. Ο 16χρονος ζήτησε να πάρει πίσω το καπέλο του και δέχθηκε βίαιη επίθεση από έναν από τους νεαρούς ο οποίος τον έσπρωξε και τον έριξε στο δάπεδο, ενώ άλλο μέλος της ίδιας οργανωμένης συμμορίας, τον κλώτσησε στο πρόσωπο, με το έφηβο αγόρι να χάνει τις αισθήσεις του και να αιμορραγεί. Οι δράστες τρέχοντας αποχώρησαν ενώ αυτόπτες του βίαιου επεισοδίου ενημέρωσαν άμεσα το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Για τη βίαιη επίθεση σε βάρος των εφήβων, έχει υποβληθεί καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, ενώ οι δράστες φέρεται να είναι γνωστοί στις Αρχές.
«Το τελευταίο διάστημα, τα παιδιά μας, βγαίνουν με την εποπτεία ενήλικα, ενώ κάποιοι γονείς που έχουν δυνατότητα πληρώνουν κάποιον για τα συνοδεύει τα παιδιά τους στις εξόδους τους. Δεν κυκλοφορούν ελεύθερα όπως πριν, γιατί οι επιθέσεις σε βάρος των εφήβων στο Δήμο Κηφισιάς έχουν αυξηθεί και οι δράστες είναι βίαιοι», αναφέρει μητέρα ο γιος της οποία πριν λίγους μήνες δέχθηκε επίθεση ενώ είχε βγει με την παρέα του στο κέντρο της Κηφισιάς. Πολυμελής ομάδα εγκλώβισε τον έφηβο, και δέχτηκε βίαιη επίθεση με κλωτσιές και γροθιές. Μπουκάλι που πέταξε ένας εκ των δραστών τραυμάτισε στο πρόσωπο τον 14χρονο και μεταφέρθηκε για συρραφή του τραύματος στο νοσοκομείο. Οι δράστες της επίθεσης αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και τα χρήματα που είχαν πάνω τους οι έφηβοι νεαροί.
«Η εγκληματικότητα από τις αρχές του χρόνου εμφανίζει αύξηση, ενώ στην περιοχή μας έχουν έξαρση οι επιθέσεις από συμμορίες ανηλίκων , με τα παιδιά εφηβικής ηλικίας να νιώθουν ανησυχία. Εμείς ως γονείς, να αισθανόμαστε φόβο κάθε φορά που βγαίνουν, μήπως το τηλέφωνο χτυπήσει από την Αστυνομία ή το Νοσοκομείο» καταγγέλλει γονέα εφήβου, προσθέτοντας με νόημα, «Θα μπορούσε η Αστυνομία με πεζές και εμφανείς περιπολίες, να αποτρέπει τις επιθέσεις. Λένε δε φτάνει το προσωπικό, αλλά έστω Παρασκευή και Σάββατο που βγαίνουν οι έφηβοι μια βόλτα, θα μπορούσαν να πάρουν μέτρα. Όμως, το ενδιαφέρον της ηγεσίας είναι στις .. γάτες!»