Ταυτοποιήθηκε “Ρουβίκωνας” στην επίθεση της Πρεσβείας του Ισραήλ

Μέλος του “Ρουβίκωνα”, που συμμετείχε στην επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό, ταυτοποίησε η Κρατική Ασφάλεια.

Ανήμερα Χριστούγεννα του 2017, οργανωμένη ομάδα ατόμων του “χώρου” πραγματοποίησαν επίθεση κατά του κτηρίου της Πρεσβείας του Ισραήλ, στο Ψυχικό. Με διαδικτυακή τους ανάρτησή τους σε ιστότοπο διακίνσης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, με ενυπόγραφο κέιμενο τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας είχαν αναλάβει την ευθύνη, την οποια απέδιδαν ως πράξη αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους. Από την Κρατική Ασφάλεια, ταυτοποιήθηκε μέλος του “Ρουβίκωνα” μεταξύ των δραστών της καταδρομικής παρέμβασης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκε 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων τα οποία, πρώτες πρωινές ώρες της 25-12-2017 προκάλεσαν φθορές, με τη ρίψη μπουκαλιών που περιείχαν μπογιά, σε κτίριο Πρεσβείας, στο Ψυχικό».

Στη νομική εξέλιξη της υπόθεσης, είχε ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ωστόσο μετά την ταυτοποίηση από την Ασφάλεια, το φυσικό πρόσωπο- ο 28άχρονος- συσχετίζεται ονομαστικοποιημένα με τη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία.