Γ.Κυρίτσης για επιθέσεις σε Αστυνομικούς: «Συνεχίζεται εδώ και 40 χρόνια, δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση»

Με τη φράση «δεν δίνουμε μεγάλη σημασία», ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, τοποθετείται στις σχετικές καταγγελίες συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, για αυξημένα περιστατικά βίας σε βάρος των Αστυνομικών.

Σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ «Θέμα 104,6» ο Γιώργος Κυρίτσης, σχολίασε την επικαιρότητα με αφορμή την έντονη δραστηριότητα του “χώρου” -των τελευταίων ημερών- και υποστήριξε ότι πρόκειται για μια κατάσταση «που συνεχίζεται εδώ και 40 χρόνια. Δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση. Δεν θα έλεγα ότι θα έχουμε υποτιμήσει το θέμα».

Ερωτηθείς για τη στάση της ΕΛΑΣ, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «πάλι έγιναν συλλήψεις, ό,τι κάνει η Αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις», ενώ διευκρίνισε ότι οι τελευταίες επιθέσεις δεν δείχνουν να έχουν σχέση με τον Ρουβίκωνα, καθώς «είναι καθαρά περιστατικά βίας».

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα των συνδικαλιστών, περί επαναφοράς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ο Γιώργος Κυρίτσης ανέφερε: «Δε δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, γιατί έχουμε διαπιστώσει μια προσκόλληση στη λογική για έναν συνδικαλιστή στην εξυπηρέτηση του κλάδου του, τέτοια που όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος συνδικαλιστικός φορές έχει πει ότι δεν τρέχει τίποτα, οπότε δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία ούτε στις προβλέψεις του, ούτε σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η αστυνομία, ούτε το ποια είναι η πραγματικότητα».

Μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση, επέβαλε μόνο το ένα δέκατο της λιτότητας των μνημονίων, εστιάζοντας στο κομμάτι της οικονομίας.

«Τα τέσσερα χρόνια λιτότητας ήταν το ένα δέκατο της λιτότητας που επιβλήθηκε με τα προγράμματα διάσωσης, τα μνημόνια. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μέσα στους μνημονιακούς καιρούς, φιλολαϊκές κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα πράγματα καλύτερα και το κάνουν. Φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και στις στοχεύσεις τους» σχολίασε χαρακτηριστικά. Ενώ αναφέρθηκε και στη διαφαινόμενη απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία «προοδευτικού πόλου», τονίζοντας ότι «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία διαπίστωσε τα τελευταία χρόνια ότι η ταύτισή της με τη δεξιά, την εξαφάνισε και βλέπουμε ότι προσπαθούν να πλησιάσουν λίγο την αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, συμβαίνει και στην Ελλάδα».