“Να μας απασχολήσει γιατί εμφανίζεται τέτοια απαξία της Πολιτείας, των Αρχών και αντιεξουσιαστική βία”

Με αφορμήτα πρόσφατα επεισόδια και οι ακραίες εκδηλώσεις βίας, με επιστημονική προσέγγιση η παράθεση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί.

Στην εκπομπή “Πρώτη είδηση” της ΕΡΤ1, σχολίασε η Μαρία Αλβανού, εγκληματολογος ειδική σε θέματα Τρομοκρατίας, την κατάσταση που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα με επιθέσεις και βίαιες ενέργειες σε βάρος από ακραίες οργανωμένες ομαδες και συλλογικότητες .

“Θα πρέπει να μας απασχολήσει γιατί τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται τέτοια απαξία της Πολιτείας και των Αρχών καθώς και αντιεξουσιαστική βία. Επίσης η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει με συνέπεια το έγκλημα και αυτό δεν σημαίνει πάντα ποινές εγκλεισμού (δεν είναι η κατάλληλη απάντηση πάντα), αλλά πάντως μέτρα αντιμετώπισης – σωφρονισμού και σε εγκλήματα που δεν είναι βαριά (αυτά δηλαδή που είναι και πιο συνήθη).

Τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα για την αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων που δυστυχώς όμως έχουν οδηγήσει στο να τελούνται πράξεις που τελικά δεν δικάζονται, επειδή η ποινή είναι στα πλαίσια που προβλέπουν Νόμοι εξάλειψης αξιοποίνου. Αυτό δίδει στον πολίτη νόημα ότι υπάρχει δυνατότητα για μικρής έντασης εγκληματικότητας που μένει ατιμώρητη”, σχολίασε.