Τα κλοπιμαία της “Μαφίας των Ρομά” που κατασχέθηκαν (ΦΩΤΟ& VIDEO)

Κοσμήματα, φύλλα χρυσού και ράβδοι με ασήμι, περισσοτερα απο 60 πολυτελή αυτοκίνητα πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά και βιβλιάρια με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, κατασχέθηκαν μεταξύ αλλων στην κατοχή των συλληφθέντων και στους χώρους διαμονής των καταζητούμενων μελών της “Μαφίας των Ρομά”.

Σε περισσότερες απο περίπου 300 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπές μέχρι στιγμής, έχει διακριβωθεί προανακριτικά η συμμετοχή των μελων της “Μαφίας των Ρομά“.

Μετά τις διαρρήξεις μεσω των επαφών του επιχειρηματία bon viveur σε “συνεργαζόμενο” κοσμηματοπωλείο του Κολωνακίου, τα μελη της “Μαφίας των Ρομά” προωθούσαν τα πολυτελή ρολόγια, έναντι “αντιτίμου” για “εκλεκτό” πελατολόγιο…

https://youtu.be/nvz4pp7qsNk

«Η σημερινή παρουσίαση αποκτά ένα ξεχωριστό χαρακτήρα γιατί η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε ένα αποφασιστικό, ένα καίριο «χτύπημα» στο πλέον δομημένο και άρτια οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε συστηματικά τα τελευταία χρόνια, διαπράττοντας σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε όλη τη χώρα« ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής κατά την παρουσίαση της εξάρθρωσης της “Μαφίας των Ρομά”.
 Μαφια_Ρομα
Κατά τη διάρκεια της ευρείας Αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιοχές της επικράτειας, 41 μέλη της “Μαφίας των Ρομά”, σε περισσότερες από 60 έρευνες.
Mafia_Roma
Οι 41ας συλληφθέντες ηλικίας από 19 έως 66 ετών (μεταξύ των οποίων 1 υπήκοος Συρίας, 1 υπήκοος Αλβανίας και 1 ομογενής από το Καζακστάν) οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα. Ενώ, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 48 άτομα για τη συμμετοχή τους στις παράνομες δραστηριότητες των οργανώσεων, οι οποίοι και αναζητούνται για να συλληφθούν, μεταξύ των οποίων και τρεις Αστυνομικοί.
 Mafia_Roma
Τα κλοπιμαία τα μελλη της εγκληματικής οργάνωσης τα προωθούσαν σε συγκεκριμένους κλεπταποδόχους, οι οποίοι έχοντας αναπτύξει «κατάλληλο δίκτυο πελατών», τα διέθεταν στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομα οικονομικά οφέλη, που διαμοιράζονταν τα μέλη της οργάνωσης.
Mafia_Roma
Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων είχαν καταφέρει να διατηρούν στη κατοχή τους, για ελάχιστο χρονικό διάστημα, τα κλοπιμαία, ώστε να μην είναι δυνατή η διασύνδεσή τους με τις κλοπές που είχαν διαπράξει, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
Mafia_Roma
Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κατασχέθηκαν περισσότερα από 60 οχήματα μεταξύ των οποίων, τα «επιχειρησιακά» τους οχήματα και μεγάλος αριθμός υπερπολυτελών αυτοκινήτων.