“Τα άτομα του χώρου των Εξαρχείων δεν πρόκειται να μας υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες”

“Ήθελα να ‘ξερα ποιος πανέξυπνος εγκέφαλος είχε την φαεινή ιδέα για την εκδήλωση στα Εξάρχεια;

Τι δουλειά έχουν οι αστυνομικοί στην πλατεία των Εξαρχείων για εκδήλωση; Ξεκαβαλήστε από το ροζ συννεφάκι που κάθεστε στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ.

Δεν είναι όλα ρόδινα έξω, σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει πως είναι και φοράτε μόνο τη στολή σε πορείες κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Έξω γίνεται πόλεμος.

Τα άτομα του χώρου των Εξαρχείων δεν πρόκειται να μας υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες. Όσοι άτυχοι συνάδελφοι πάνε θα τις μαζέψουν. Δεν μπορεί κανένα “φασιστικό γρανάζι του κρατικού μηχανισμού επιβολής τάξης” όπως μας θεωρούν αυτοί να τους αλλάξει τα μυαλά σε μία εκδήλωση.

Όλοι οι αστυνομικοί είμαστε απογοητευμένοι από την ΠΟΑΣΥ. Δεν υπάρχει κάτι που να μην έχουμε χάσει. Επί ένα χρόνο το μόνο που ακούγαμε ήτανε προτάσεις από τους συνδικαλιστές για το πως θα παίρνουμε βαθμούς και η κυβέρνηση ψήφισε νέο μισθολόγιο. Το οποίο πέρασε με τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ να περιμένει το Χουλιαράκη για ακόμα μία φορά έξω απ’ το γραφείο του.

Μάταια. Γιατί άραγε δεν συζητάνε τίποτα μαζί μας; Γιατί μας κλείνουν τις πόρτες; Και αν γίνονται όλα αυτά η αντίδραση μας είναι μια πορεία και μετά τίποτα άλλο;

Φιάσκο με τους δόκιμους. Φιάσκο με τις χήρες. Πόση ακόμα κατρακύλα αντέχετε εκεί στην ΠΟΑΣΥ;

Είστε κατώτεροι των περιστάσεων το αποδεικνύετε καθημερινά. Μετά την εξαγγελία για την εκδήλωση σας στα Εξάρχεια είστε και επικίνδυνοι.

Σα δε ντρέπεστε να παίζετε με την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών για να κρύψετε τη γύμνια σας.

Έχετε αποτύχει παντού. Μόνο ένα πράγμα μπορείτε να κάνετε για να μας σώσετε όλους. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ”.

___________

* κείμενο αναγνώστη