Συζήτηση αναίρεσης κατά της Εφετειακής απόφασης για το δολοφόνο των δύο Ειδικών Φρουρών

Στον Άρειο Πάγο, η συζήτηση αναίρεσης κατά της Εφετειακής απόφασης με την οποία είχε αθωωθεί από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη διπλή δολοφονία των δύο Ειδικών Φρουρών, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργο Σκυλογιάννη, ο ομογενής Γιώργος Εμερτζίδης

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο του Αρείου Πάγου (12/02) η συζήτηση στην αίτηση αναίρεσης του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, κατά της αθωωτικής απόφασης από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη διπλή ανθρωποκτονία των Ειδικών Φρουρών, Γεωργίου Σκυλογιάννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη, του ομογενούς  Γιώργου Εμερτζίδη. Κατά τη συνεδρίαση θα κριθούν επίσης οι αναιρέσεις του Ιωάννη Σαββίδη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια και 66 χρόνια κάθειρξη για τη διπλή ανθρωποκτονία, καθώς και της συζύγου του κι ενός ακόμη κατηγορουμένου οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι για υπόθαλψη εγκληματία. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο Ιωάννης Σαββίδης, υπέβαλε αίτηση αναίρεσης κατά της Εφετειακής απόφασης, για να δικαστεί με το νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος περιλαμβάνει πιο ευεργετικές διατάξεις για τη διάπραξη ανθρωποκτονίας.

Οι δύο Ειδικοί Φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ο 22άχρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης και ο 23άχρονος Γιώργος Σκυλογιάννης, έπεσαν νεκροί στην φονική ενέδρα στο Ρέντη τον Μάρτιο του 2011. Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, τον Μάιο του 2018, ο 29άχρονος ομογενής από το Καζακστάν είχε καταδικαστεί μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και αθωώθηκε για άμεση συνέργεια στη διπλή δολοφονία, ενώ είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε δις ισόβια (!)

«Σκότωσαν τα παιδιά μας… Είναι δολοφόνοι, θα τους αθωώσετε κιόλας;»!

Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της αναίρεσης, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, θα επανεξετάσει την απόφαση του Εφετείου καθώς κρίνεται ότι δεν αιτιολογεί την αθώωση του κατηγορούμενου από το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις δολοφονίες των δυο Ειδικών Φρουρών.