Εξάρχεια: Απόσυρση των ΜΑΤ και ανάπτυξη πεζών και εποχούμενων περιπολιών, με ενίσχυση ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ

Τα ΜΑΤ φεύγουν, οι πεζές .. έρχονται στα Εξάρχεια σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό στην αντιμετώπιση των κρούσματα ληστειών, κλοπών και διακίνησης ναρκωτικών

Επιχειρησιακός σχεδιασμός με ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων σε μικρές ομάδες πεζές και εποχούμενες περιπολίες, στο “κόκκινο τραπέζιο” που ορίζουν οι οδού Τσαμαδού, Ζαίμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη, έρχονται σε αντικατάσταση τη “βαριά αστυνόμευση” των διμοιριών της ΔΑΕΑ που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή των Εξαρχείων, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Από το πρωί της Τετάρτης (12/02) οι  πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με τη συνδρομή και Κ9 περιπολίας θα αντικαταστήσουν τις στατικές κλούβες και τους άνδρες των ΜΑΤ που παρουσίαζαν εικόνα εμπόλεμου μετώπου στο κέντρο της Αθήνας!

ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΔΡΑΣΗ  μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εκτεταμένων επεισοδίων.

Ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις και προτάσεις οι οποίες τέθηκαν μεταξύ υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων, από τους επιτελείς της Κατεχάκη αποφασίστηκε να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια. Στην περιοχή παραμένουν μόνο δύο σημεία στατικής για την ΔΑΕΑ με διμοιρίες από τις απογευματινές ώρες μέχρι τη λήξη της βάρδιας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη και στο Υπουργείο Πολιτισμού. Στο νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό για τα Εξάρχεια θα περιλαμβάνονται έλεγχοι από Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία.