Σύσκεψη για το Rally Acropolis2021 για τα μέτρα Τροχαίας της ΕΛΑΣ- Πρώτη διαδρομή στην πλατεία Συντάγματος

Το RallyAcropolis 2021 μπαίνει στην τελική του ευθεία με τις προετοιμασίες της οργανωτικής επιτροπής και των ομάδων, ενώ αναμένεται μια τελευταία σύσκεψη με τους Υπουργούς του Υπουργείου Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τη συμμετοχή της ΕΛΑΣ σε μέτρα Τροχαίας

Τη Δευτέρα (06/09) στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αγγελάκη, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον Διοικητή Τροχαίας Αττικής, προκειμένου να ανακοινωθούν τα μέτρα της Τροχαίας και η συμμετοχή της Αστυνομίας κατά τη διεξαγωγή του Rally Acropolis 2021, στις ελληνικές ειδικές διαδρομές (09-12/09).

Μετατροπή της Πλατείας Συντάγματος σε Rally Village

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το RallyAcropolis 2021 θα «κινηθεί» το κέντρο της πρωτεύουσας, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Από το πρωί της Τετάρτης (08/09), η Πλατεία Συντάγματος θα «κινείται» στο ρυθμό του RallyAcropolis 2021 για να «συστηθεί» στο κοινό.
Στο εσωτερικό της πλατείας, οι συμμετέχοντες στο RallyAcropolis 2021 θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας Συντάγματος θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων.

Ενώ την Πέμπτη (09/09) στις 18.08′ θα ηχήσει το πρώτο γκάζι του RallyAcropolis2021, και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη (μήκους 0,98 χλμ.) πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα.
Με αφετηρία τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων και θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α΄, με αριστερόστροφη κίνηση περιμετρικά την Πλατείας Συντάγματος.
Για λόγους ασφαλείας του αγώνα και αποφυγής συνωστισμού, η πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί από τις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (09/09) έως και την ολοκλήρωση του αγώνα στις 20:30. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα παραμείνουν σταθμευμένα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, μέχρι το πρωί της Παρασκευής (10/09).
Στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ωστόσο η κυκλοφορία δε θα διακοπεί, σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr