«Σύντροφοι-Συντρόφισσες» στην επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Κείμενο ανάληψη ευθύνης υπογράφουν «Αναρχικοί-Αναρχικές Σύντροφοι-Συντρόφισσες» για την καταδρομική επίθεση με μολώφοτ πριν από ένα μήνα, στη διμοιρία των ΜΑΤ σε στατική φύλαξη εξωτερικά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη

«Το Σάββατο 2/4 επιλέξαμε να επιτεθούμε στη διμοιρία των ΜΑΤ μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Η επίθεση εξελίχθηκε ακριβώς όπως την είχαμε σχεδιάσει όπου, με περίσσια ευκολία και άνεση, φτάσαμε μπροστά στα τρομαγμένα μάτια των μπάτσων που ξεκίνησαν με γοργά πίσω βήματα να πετάνε δακρυγόνα από απόσταση μην έχοντας την δυνατότητα να κάνουν κάτι παραπάνω» παραθέτουν στο εισαγωγικό κείμενο της ανάληψης ευθύνης οι ταραξίες.

Όπως σημειώνουν η επίθεση πραγματοποιήθηκε «με 30 μολότοφ και δεύτερο την δημιουργία εστιών φωτιάς στους γύρω δρόμους απλώς και μόνο ως επίδειξη και υπενθύμιση του πόσο εύκολα μπορούμε να βρεθούμε δίπλα σας» (..) «Την ώρα που βρισκόταν σε εφαρμογή το δεύτερο σκέλος του πλάνου έκανε την εμφάνισή της η ομάδα ΔΕΛΤΑ/ΔΡΑΣΗ. Φυσικά από μεριάς μας δεν υπήρξε κανένας προβληματισμός από την παρουσία τους καθώς η εμφάνισή τους αποτελούσε κομμάτι του σχεδιασμού μας και όσοι σύντροφοι είχαν το ρόλο της επίθεσης σε αυτούς εφόρμησαν εναντίον τους (…) μας δοθεί η άνεση να μπούμε μαζί με το πλήθος του κόσμου στην γειτονιά των Εξαρχείων χωρίς πρόβλημα. Στην συνέχεια παραμείναμε για αρκετή ώρα στα γύρω στενά παρατηρώντας τις κινήσεις τους για μελλοντικές επιθέσεις».

Στο κείμενο ανάληψη ευθύνης, γίνεται αναδρομή στη “γειτονιάς των Εξαρχείων”, την “επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ/ΔΡΑΣΗ” και στην τροποποίηση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα. «Ένας ποινικός κώδικας βάση του οποίου αναβαθμίζονται, η ρίψη, η κατασκεύη και η κατοχή μολοτοφ ή οποιαδήποτε άλλου εμπρηστικού μέσου αγώνα σε κακουργήματα. Στοχεύοντας ξεκάθαρα στα μαχητικά κομμάτια του κινήματος προσπαθούν να τα εκφοβίσουν, να τα αποδυναμώσουν, μέσω προφυλακίσεων, εξαντλητικών δικαστικών διαδικασιών, βαριών ποινών και φυλακίσεων». Το κείμενο καταλήγει με την παράθεση, «Τα νομοσχέδια σας, τα κάνουμε στουπιά και σας τα στέλνουμε πίσω»