Σύνταγμα: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών σε “δοκιμαστική” απόπειρα συγκέντρωσης στην πλατεία

Αιφνιδιαστική κίνηση οργανωμένης ομάδα αντιεξουσιαστών “δοκίμασαν” τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ και επιχείρησαν συγκέντρωση στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, αλλά κατέληξαν στο αυτόφωρο

Σε εννέα προσαγωγές προχώρησαν πληρώματα της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, για τα επεισόδια που προκλήθηκαν νωρίτερα κάτω από τα σκαλάκια της πλατείας , όταν κινήθηκαν οργανωμένα άτομα του “χώρου” σε “δοκιμαστική” απόπειρα συγκέντρωσης, παρά τις απαγορεύσεις που είναι σε ισχύ.

Η οργανωμένη κίνηση ατόμων του “χώρου” με καταδρομική  (04/12-17.00) ανάπτυξη στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ήταν προσχεδιασμένη με τα άτομα να επιχειρούν να ανοίξουν πανό με αναφορά  στην 6η Δεκέμβρη. Ωστόσο σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, άμεση ήταν και η ανταπόκριση των πληρωμάτων που έχουν επιφορτιστεί με τα Μέτρα ενόψει της 6ης Δεκέμβρη . Τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην παρουσία των Αστυνομικών σε άμεση ανταπόκριση, επιτέθηκαν με ρίψεις αντικειμένων ενώ έκαναν χρήση πυροσβεστήρων με ρίψεις αφρό προς τους Αστυνομικούς, και διασπάστηκαν προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Αναφορά για προσαγωγές από τα επεισόδια

Προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν από τις Πεζές και τα πληρώματα Μέτρων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ομάδες νεαρών κινήθηκαν πεζές προς το Μοναστηράκι, ενώ άλλοι μπήκαν στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος και αποχώρησαν με τους συρμούς . Σε πλήρη ετοιμότητα οι Αστυνομικοί σε Μέτρα Τάξης και τα πληρώματα στο ενδεχόμενο οργανωμένης κίνησης ατόμων του “χώρου” ενώ ήδη υπό επιτήρηση βρίσκονται τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και οι Σχολές μεταξύ των οποίων το ΕΜΠ, η Νομική, και η ΑΣΟΕΕ, προς αποφυγή καταδρομικών ενεργειών και καταλήψεων, όπως είχε σημειωθεί προπαραμονή της 17ης Νοέμβρη .