Συνήγοροι πολιτικής αγωγής: Αίτημα για να μεταφερθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Την άμεση μεταφορά της δίκης από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στο Εφετείο της Αθήνας ζήτησαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Δημήτρη Μόκκα, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, άλλα και η ΠΟΕΣΥ, ενώ αναμένεται συνάντηση κσι με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Δημήτρη Μόκκα, επισκέφθηκαν (08/05) οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, και εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ, παραθέτοντας τα προβλήματα που εχουν παρουσιαστεί κατά την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας, και πριν καν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Από την πλευρά του ωστόσο, ο Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός, παρέθεσε εκ νέου τις αντιρρήσεις που είχε αρχικά εκφράσει, με το ζήτημα που έχει ανακύψει να παραπέμπεται προς επίλυση, στη δικαιοδοσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.
Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, αναμένεται να απευθυνθούν (11/05) στον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να πάρει θέση μετά και την δήλωση της Προέδρου της Έδρας του Δικαστηρίου η οποια ανεφερε “οποιαδήποτε στιγμή η πολιτική ηγεσία αποφασίσει αλλαγή της αίθουσας , το δικαστήριο θα μεταφερθεί”.
Αναλυτικά η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής:
Αντιπροσωπεία των συνηγόρων πολιτικής αγωγής όλων των συνεκδικαζόμενων υποθέσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.) κ.Γεώργιο Σαββίδη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 8/5/2015 τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης τουΕφετείου Αθηνών κ. Δημήτριο Μόκκα και του έθεσε το αίτημα άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.
Ο κ. Μόκκας, με σωρεία αβάσιμων και προσχηματικών δικαιολογιών υπεραμύνθηκε μεν της εμμονής του στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος, όμως δήλωσε ότι αρμόδιοι για τη λήψη της σχετικής απόφασης είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η πρόεδρος του δικαστηρίου της δίκης.
Υστερα και από αυτό, σε συνδυασμό με την δήλωση της προέδρου της δίκης ότι εάν η πολιτεία της υποδείξει κατάλληλη αίθουσα δεν έχει αντίρρηση για τη μεταφορά, η ευθύνη της τελικής επιλογής ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, με τον οποίο θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 11/5/2015, τον οποίο και καλούμε να την αναλάβει. Να ανταποκριθεί επιτέλους στα αιτήματα των συνηγόρων, του αντιφασιστικού κινήματος, των δημοσιογράφων και όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας που ζητούν την διεξαγωγή της δίκης με όρους ασφάλειας και δημοσιότητας και να εκδώσει άμεσα Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 18 ν. 1756/1988 με την οποία να μεταφερθεί, χωρίς καμία αναβολή ή διακοπή, η δίκη στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Αθήνα, 8/5/2015,
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής,
Δημήτρης Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport