Ανδριάνα Καντάρη: «Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να εκμεταλλευτούν το θάνατο του Μανώλη Καντάρη ακροδεξιές οργανώσεις. Οι άστοχες δηλώσεις για μετανάστες που “λιάζονται” θα ήταν καλύτερα να λείπουν και να δουν με σοβαρότητα, το μεταναστευτικό».| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η Ανδριάνα Καντάρη, είναι η κόρη του Μανώλη Καντάρη. Ο πατέρας της δολοφονήθηκε από τρεις Αφγανοί,
οι δύο συνελήφθησαν και ομολόγησαν. Τον δολοφόνησαν και έκλεψαν την βιντεοκάμερα του, την οποία πούλησαν για 120€ στο Μοναστηράκι ενώ επέστρεφε από το πάρκινγκ, στο οποίο είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του πτοξριμφνοθ να μεταφέρει την ετοιμόγεννη σύζυγό του, στο μαιευτήριο.

«Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να συνειδητοποιήσει κάτι τόσο ειδεχθές και ξαφνικό. Οι άστοχες δηλώσεις για μετανάστες που “λιάζονται” θα ήταν καλύτερα να λείπουν και να δουν με τη σοβαρότητα που αρμόζει, το μεταναστευτικό» δηλώνει σήμερα, η κόρη του  Μανώλη Καντάρη, του ανθρώπου που δολοφονήθηκε πριν τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας.
Ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2011, ο Μανώλης Καντάρης, κατέβηκε από την πολυκατοικία στην οποία διέμενε, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα και κατευθύνθηκε προς το πάρκινγκ όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Συγκινημένος και χαρούμενος, θα συνόδευε τη σύζυγό του στο μαιευτήριο για να γεννήσει.
«Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, αλλά τα συναισθήματα παραμένουν ίδια. Η θλίψη είναι μεγάλη και οι αναμνήσεις πολλές. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι το συμβάν, αλλά το ποσό χαμογελαστός ήταν πάντα και αυτό απαλύνει τον πόνο. Αυτή η εμπειρία όπως και για κάθε άνθρωπο είναι αβάσταχτη. Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί να συνειδητοποιήσει κάτι τόσο ειδεχθές και ξαφνικό» δηλώνει η Ανδριάνα Καντάρη, η μεγαλύτερη κόρη του Μανώλη Καντάρη, από τον πρώτο του γάμο.
Σήμερα, η Ανδριάνα Καντάρη σπουδάζει κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η ίδια δεν ανήκει σε πολιτικό χώρο, αναζητά ωστόσο απαντήσεις για τη δολοφονία του πατέρα της και δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένη για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα και τον τρόπο που οι πολιτικοί την διαχειρίζονται.
«Το συμβάν του πατέρα μου, πιστεύω πως δεν ξεσήκωσε μόνο ακροδεξιά στοιχεία, αλλά συγκλόνισε όλη τη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η ασφάλειά μας. Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να εκμεταλλευτούν το θάνατο του Μανώλη Καντάρη ακροδεξιές οργανώσεις. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Και οι άστοχες δηλώσεις για μεταναστες που “λιάζονται” θα ήταν καλυτερα να λείπουν και να δουν με τη σοβαροτητα που αρμόζει, το μεταναστευτικό θέμα. Πρέπει να παρθούν ανθρωπιστικά μέτρα, αλλά να εξασφαλισθεί και η ασφάλεια του πολίτη. Η χώρα μας πρέπει να μας παρέχει ασφάλεια και να μην υπάρξουν άλλα θύματα, όπως δυστυχώς υπήρξε και ο μπαμπάς μου» καταλήγει, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport