Συνελήφθησαν οι Αλβανό Ρομά και το loverboy για την εξαφάνιση της ανήλικης μαθήτριας απο το Περιστέρι

Σε τρεις συλλήψεις των αναζητούμενων Αλβανό Ρομα, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες εξαφάνισης της ανήλικης από το Περιστέρι

Με την ανήλικη Φ.Γ να έχει επιστρέψει ασφαλής στο σπίτι της οικογένειας της (21/04) οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ήταν σε εξέλιξη για τους Αλβανό Ρομά οι οποίοι υπέδειξαν στη 15χρονη να τους ακολουθήσει. Μεταξύ των συλληφθέντων Αλβανό Ρομά ο 19χρονος Αλβανό Ρομά “loverboy” με διαμονή στον καταυλισμό του Ασπροπύργου και με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση η ανήλικη, καθώς επίσης, η 17χρονη “φίλη” και η 42χρονη μητέρα της, οι οποίες φιλοξενούσαν την ανήλικη στο διαμέρισμά τους στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς, αν και γνώριζαν ότι αναζητούσαν τη 15χρονη οι οικείοι της, δεν ενημέρωσαν τις Αρχές. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης (21/04)  η απελευθέρωση της 15χρονης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο ερευνών και αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι αστυνομικοί από τις επαφές στα κοινωνικά δίκτυα της 15χρονης και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού απο το σταθμό του ΜΕΤΡΟ είχαν εντοπίσει το 19χρονο Αλβανό Ρομά.

Χωρίς η ανήλικη να το γνωρίζει, ο “loverboy” με υπόδειξη των αστυνομικών, της ζήτησε ραντεβού στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα (21/04) και με την άφιξή της στο χώρο, την εντόπισαν και την οδήγησαν στο Α’ Τμήμα του Περιστερίου. Λόγω αδιαθεσίας η ανήλικη διεκομίσθη με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο νοσοκομείο “Παίδων” για ιατρικές εξετάσεις, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενη, ενώ εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, παρουσία παιδοψυχολόγου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έλαβαν κατάθεση από την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των Αλβανό Ρομά στην αποχώρηση της από την οικία της στο Περιστέρι. Για τα δεδομένα όπως προέκυψαν κατά την προανάκριση, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελικός λειτουργός.