“Το Νομικό Status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη”

Εγχειρίδιο προκειμένου να αποσαφηνίσει πλήρως και σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία περιπτώσεις εκδήλωσης συμπεριφορών κακοποίησης, σε βάρος όλων των ζώων, πρόκειται να διατεθεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας.

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, είχε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου Νικόλαος Χρυσάκης, με αφορμή το υπό έκδοση εγχειρίδιο που υπογράφει, με το γενικό τίτλο : “Το Νομικό Status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη”.

Το εγχειρίδιο προκειται να διανεμηθεί δωρεάν σε όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες – επιπέδου Αστυνομικού Υμήματος και Σταθμού- κατόπιν σχετικής έγκρισης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως και σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία και δικανική τεκμηρίωση, οι όποιες υφιστάμενες συγχύσεις ή ερμηνευτικές δυσχέρειες προκαλούν σύγχυση στους Αστυνομικούς, σε περιπτώσεις εκδήλωσης παραβατικών συμπεριφορών κακοποίησης, παραμέλησης, έκθεσης ή άλλης βάναυσης συμπεριφοράς που στρέφεται σε βάρος όλων των ζώων .

Στο εγχειρίδιο ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου Νικόλαος Χρυσάκης  και συγγραφέας του βιβλίου, αποδίδει ιδαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση του ενστόλου, που αντιλαμβάνεται το κοινωνικό γίγνεσθαι και συμμετέχει ενεργά στην προστασία των δικαιωμάτων ανθρώπων και ζώων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία του υπό έκδοση εγχειριδίου, και δήλωσε την στήριξη του Δήμου, καθως όπως ανέφερε “η προστασία των ζώων είναι δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού”!

“Οι Φήμοι σήμερα,  έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ένα διογκούμενο πρόβλημα, το οποίο με τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτουν, δεν δύναται νά ανταποκριθούν στις ανάγκες που καθημερινά ανακύπτουν.

Ωστόσο παρά τις αντιξοότητες, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας οικονομικούς, ανθρώπινους πόρους αλλά και κάθε μέσο που μπορεί να συμβάλλει στην διαχείριση τους”, κατέληξε.

_____________

* cretalive.gr