Πλωτά φράγματα για να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές απο το ΥπΕΘΑ

Πλωτό φράγμα για να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά από τις ακτές της Τουρκίας από τις Ελληνική Κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσκάλεσε με ηλεκτρονικό ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό ιδιώτες εργολάβους σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για προμήθεια πλωτού φράκτη μήκους 2,7 χιλιομέτρων.
Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές στα νησιά του ΒορειοΑνατολικού Αιγαίου έχει προκαλέσει βίαιο υπερπληθυσμό στους καταυλισμούς. Η ελληνική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια ανάσχεσης των εισροών από τα παράλια της Τουρκίας αποφάσισε την ανάπτυξη πλωτού φράγματος, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, για “μη στρατιωτικές προδιαγραφές” με τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται.

Θα εξέχει 50εκ. από την επιφάνεια της θάλασσας και θα διαθέτει φωτοσήμανση

Το Υπουργείο Άμυνας αποτιμά το κόστος του έργου στις €500.000 , καθώς στο ποσό περιλαμβάνει και το κόστος συντήρησής του για τέσσερα χρόνια.

Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο “Διαύγεια”

Διαγωνισμός για πλωτά φράγματα Αναμένεται να ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση, με τη διαδικασία παρόμοια με της προμήθειας υλικών για τους καταυλισμούς ΚΥΤ μεταναστών.

Για την κυβέρνηση ήταν μέσα στις εξαγγελίες της  η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης και η επίσπευση των διαδικασιών επαναπροώθησης στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται ασύλου.

Μόνο τον προηγούμενο χρόνο υπολογίζονται σε περίπου 60.000 μετανάστες όσοι πέρασαν παράνομα στα νησιά, σχεδόν διπλάσιος αριθμός από τα αντίστοιχα στατιστικά του 2018.

________________________

* Πηγή: Αssociated Press