Πολυτεχνείο: Σε ετοιμότητα περισσότεροι από 5.500 Αστυνομικοί- Επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου

Το τριήμερο εκδηλώσεων από τα γεγονότα του “Πολυτεχνείου”, θέτει για άλλη μια χρονιά σε ετοιμότητα την Αστυνομία με περισσότερους από 5.500 ενστόλους και τεχνολογικά μέσα να τίθενται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/11), και μέχρι την Τετάρτη ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, με την πραγματοποίηση της πορείας για την 48η επέτειο από τα γεγονότα του “Πολυτεχνείου”, η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή με του Αξιωματικούς του Επιτελείου να βρίσκονται σε συσκέψεις ώστε να προκύψει ο τελικό επιχειρησιακός σχεδιασμό που θα εξασφαλίσει την «ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων».  Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr σε διαδικτυακούς ιστότοπους του αντιεξουσιαστικού χώρου, εντοπίζεται κινητικότητα μεταξύ των μελών του “χώρου”, με καλέσματα για “δράσεις”.

Περισσότεροι από 5.500 Αστυνομικοί από Υπηρεσίες άμεσης ανταπόκρισης -ΜΑΤ, Κρατική Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ και Τροχαία- θα ενεργούν περιπολίες και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο, καθώς υπό επιτήρηση έχουν τεθεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων κτίρια σε αποτροπή ενεργειών ή καταλήψεων, από άτομα που θα επιχειρήσουν να δράσουν καταδρομικά. Σε σύσκεψη (08/11) που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τους Πρυτάνεις, τέθηκαν οι παράμετροι σε αποφυγή εντάσεων προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείου με ειρηνικό τρόπο.

Το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων που δοκιμάστηκε κατά τη διεξαγωγή του Κλασικού Μαραθωνίου (14/11) με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων δια εκπροσώπων τους, θα έχει εικόνα σε πραγματικό χρόνο στους Αξιωματικούς και τους εποπτεύοντες Εισαγγελείς, από τα ελικόπτερα και από τα drones της ΕΛ.ΑΣ. Ενώ ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται και τα θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»).