Συνελήφθη ο Αλβανός Παναγιοτ Παππα, εκμισθωτής του ελικοπτέρου της απόδρασης Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό.

Σε “κοφτηριο” κοκαΐνης, την οποία διακινούσαν από την Ολλανδία, εντοπίσθηκε και συνελήφθη με επτά ομοεθνείς του, ο καταζητούμενος Αλβανός Παναγιοτ Παππα (Panajot ή Gentian Papa ή Lelaj), συνεργός του αυτοχειρία Σπύρου Δραβίλα, εκμισθωτής του ελικοπτέρου της απόδρασης του βαρυποινίτη Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό.
Ο Αλβανός Παναγιοτ Παπα (Panajot ή Gentian Papa ή Lelaj), συνεργός του αυτόχειρα «Διστομίτη”  αυτόχειρα Σπυρο Δραβίλα -σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής τον περασμένο Μαίο, στο Βόλο, κατά την οποία είχαν συλληφθεί ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύροος Χριστοδούλου, οι οποίοι είχαν «οδηγήσει» το ελικόπτερο υπό την απειλή όπλου το χειριστή του και από στις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν βοηθήσει στην στην πρώτη εναέρια απόδραση με ελικοπτερο τους Βασίλη Παλαιοκώστα και ο Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού (04/06 2006), συνελήφθη μετα την αποφυλάκισή του για διακίνηση κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ο 38χρονος Αλβανός, όπως είχε προκύψει κατά την προανάκριση στο πλαίσιο της διερεύνησης στην απόδραση των Παλαιοκώστα Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Σπύρος Δραβίλας, επωνομαζόμενος και «καρφάκια», μαζί με τον Αλβανό Panajot ή Gentian Papa ή Lelaj, μία εβδομάδα πριν την απόδραση είχαν κάνει…”πρόβα”, νοικιάζοντας το ελικόπτερο σε “δοκιμαστική” πτήση πάνω από τις περιοχές του Ρέντη, το Ολυμπιακό Στάδιο και το Σούνιο, ώστε να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την εκτέλεση του σχεδίου της απόδρασης. Τη “μεγάλη ημέρα”, το ελικόπτερο τους παρέλαβε από καφετέρια στον Αγ. Κοσμά, σε πτήση πάνω από την περιοχή του Ρέντη με την απειλή χειροβομβίδας και πιστολιού ανάγκασαν το χειριστή να κατευθυνθεί στον Κορυδαλλό, απ’ όπου απέδρασαν οι διαβόητοι βαρυποινήτες.

Ο Αλβανός Panajot ή Gentian Papa ή Lelaj, είχε συλληφθεί με ένταλμα των Ελληνικών Αρχών από την INTERPOL στην Ολλανδία για συνέργεια στην απόδραση του Κορυδαλλού, για διακίνηση κοκαίκης. Καταδικάστηκε και αποφυλακίστηκε το 2014, οπότε και συνελήφθη στο διαμέρισμα το οποίο με πέντε ακόμα ομοεθενεί του, χρησιμοποιούσαν ως κοφτήριο κοκαίκης και καβάτζα για τη διακίνηση ναρκτωτικών.

Είχαν εγκαταστήσει κοφτήριο ναρκωτικών.

Ο 35άχρονος -σήμερα- Αλβανός Panajot ή Gentian Papa ή Lelaj, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με επτά ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών από την Ολλανδία στην χώρα μας. Σε εργαστήριο τυποποίησης και νόθευσης που διατηρούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12.673 γραμμάρια κοκαΐνης, 13.940 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 9.201,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), η αξία των οποίων υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000€. Κατασχέθηκαν επίσης, μια μεταλλική πρέσα με τα σύνεργα της χρησιμοποιούμενη για την επανατυποποίηση των ναρκωτικών, τα χρηματικά ποσά των 62.900 ευρώ, 100 δολαρίων Η.Π.Α. και 50 λιρών Αγγλίας, τρία αυτοκίνητα, ένα πιστόλι, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας και πλήθος κινητών τηλεφώνων.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου) συνελήφθησαν οκτώ μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 29, 30, 36, 38 και 38 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 32 και 40 ετών. Κατά την προανάκριση, ως συνεργοί τους, προσδιορίσθηκαν επίσης τρεις Αλβανοί, οι οποίο διαμένουν στην Ολλανδία.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ο ηγετικός ρόλος ενός 36άχρονου Αλβανού, ο οποίος οργάνωνε και συντόνιζε την μεταφορά και εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από την Δυτική Ευρώπη- από την Ολλανδία- σε συνεννόηση με τους συνεργούς του, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη χώρα.

Κατά την έρευνα, εντοπίσθηκαν οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών, δύο οικίες στον Άλιμο, μία εκ των οποίων προορίζετο να αποτελέσει και παράνομο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών. Με οχήματα ΤΑΞΙ, και οδηγούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για να μην κινούν υποψίες, παραλάμβαν τα ναρκωτικά και τα μετέφεραν στους υποψήφιους αγοραστές. Κατά την έρευνα προέκυψαν τουλάχιστον 21 περιπτώσεις μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών σε άτομα σε περιοχές της Αττικής.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport