ΕΝ.ΑΔ.Υ.Ακαρνανίας: “Κατηγορηματικά όχι, στην κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων”.

Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των υπηρετούντων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες των τοπικών Αρχών και των κατοίκων. Σε καταγγελία προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας.


Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, “το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην Ένωσή μας έχουν μεταφερθεί πληροφορίες, προερχόμενες από πολιτικούς αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες που αναφέρονται στην κατάργηση Αστυνομικών τμημάτων της Δ.Α Ακαρνανίας .
Όπως όλοι γνωρίζεται, στην περιοχή μας υπάρχουν έξι (06) περιφερειακά Αστυνομικά τμήματα τα οποία μαζί με τα Α.Τ της έδρας είναι υπεύθυνα για την αστυνόμευση του 65% της έκτασης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, του μεγαλύτερου σε γεωγραφική έκταση στην Ελλάδα και αφορούν πληθυσμό περίπου 160.000 κατοίκων, οι οποίοι το Καλοκαίρι καθώς και τις εορταστικές περιόδους ξεπερνούν τις 200.000.
Είναι επίσης γνωστό, ότι ο Νομός μας εκτός των υπολοίπων γνωστών και χιλιοειπωμένων προβλημάτων, έχει απαρχαιωμένο και κακοσυντηρημένο οδικό δίκτυο (η υφιστάμενη Ε.Ο Αντιρρίου-Ιωαννίνων έχει χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος οδικός άξονας της Ευρώπης) και οι αποστάσεις μεταξύ των Αστυνομικών Τμημάτων είναι πολύ μεγάλες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών και να μην υπάρχουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Η Ένωσή μας, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω , λέει κατηγορηματικά > στην κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων.
Αντιθέτως, ζητάμε την ενίσχυση με ικανό αριθμό Αστυνομικών για να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών που θα έχει ως αποτέλεσμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας μεταξύ των πολιτών.
Ενημερώνουμε, ότι η Ένωσή Α.Υ. Ακαρνανίας δεν σκοπεύει να μείνει ΑΠΑΘΗΣ σε ότι δρομολογείται και αν χρειαστεί θα απαντήσει με κινητοποιήσεις ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ χρειαστεί.
Η Ακαρνανία δεν “ακρωτηριαζεται”, καταλήγει η συνδικαλιστική ανακοίνωση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport