Συνελήφθη για ληστείες και απάτη ο ετεροθαλής αδελφός της Σάσας Μπάστα

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνέλαβαν για απάτη και ληστείες στον ετεροθαλή αδελφό της τραγουδίστριας Σάσας Μπάστα.

Ο 37άχρονος, τουλάχιστον από πέρυσι τον Ιούνιο, προσποιούμενος τον πωλητή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα του, υποσχόταν την πώληση συσκευών κινητής τηλεφωνίας τελευταίας τεχνολογίας σε “καλές τιμες”.

Ο 37άχρονος, κατά το παρελθόν εχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για αντίστοιχα αδικήματα. Τότε προκειμένου να γίνει πειστικός επικαλούνταν στα θύματά του σχέσεις με ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, Βουλευτές, Υπουργούς, μέχρι και Διοικητές ΕΥΠ, ενώ αναφερόταν και σε “γνωριμίες” με βαρυποινήτες και μεταξύ των οποίων ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι..

Στη νέα απάτη που “έστησε” ο 37άχρονος, οριζε προκαθορισμένα ραντεβού στα θύματά του, αρχικά απαιτούσε την προκαταβολή του προσυμφωνημένου ποσού, με την υπόσχεση να τους παραδώσει τις συσκευές ωστόσο μόλις παραλάμβανε τα χρήματα, αποχωρούσε με τα χρήματα.

Σε περίπτωση ωστοσο που δε λαμβανε προκαταβολικά τα χρήματα, με τα θύματα της απάτης να ζητούν τις συσκευές  φέρεται με απειλή όπλου ή μαχαιριού να τους αφαιρεί τα χρήματα που κατείχαν.

Από τις έως τώρα έρευνες εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις, εκ των οποίων τρεις ληστείες και δύο απάτες.

Σε βάρος του 37άχρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης ενω διαακριβωθηκε οτι ειχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.