Το “who is who” του 25άχρονου ληστή της χρηματαποστολής στο Γεωπονικό- Ο αδελφός του έγκλειστος για συμμέτοχη στη ΣπΦ και οι γονείς του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο 25άχρονος τηρεί αρνητική στάση στις ερωτήσεις των Αστυνομικών, ενώ ο συνεργός του αναζητείται ως δράστες της ένοπλης ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αδελφός* του Φοιβου Χαρίση- Πούλιου, 27, κατάδικος για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας με συμμετοχή στη “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”, γιος του Γιώργου Χαρίση, συνδικαλιστή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και της επίσης υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή -υπεύθυνη τεκμηρίωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας- Ουρανίας Πουλιου είναι ο 25άχρονος δράστης της ένοπλης απόπειρας ληστείας σε υπαλλήλους χρηματαποστολής εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (10/05-10.30).

ΣπΦ
Ο Φοίβος- Χαρίσης Πούλος, κατάδικος για τη ληστεία στον Πυργετό Λάρισης με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Σύμφωνα με πήγες της ΕΛΑΣ, ο 25άχρονος επιχείρησε να διαφύγει με κλεμμένη μηχανή η οποία λόγω βλάβης ακινητοποιήθηκε. Στην καταδίωξη που ακολούθησε ο δεύτερος συνεργός του, κατάφερε να διαφύγει. Ο 25άχρονος κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής ενω εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική ενώ το όπλο που έφερε στην κατοχή του, έχει αποσταλεί στη ΔΕΕ για βαλλιστική ώστε να εξακριβωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες.

Έρευνα γίνεται και για την εξακρίβωση της ταυτότητας του συνεργού τους καθώς διερευνάται αν η απόπειρα ληστείας σχετίζεται με προπαρασκευαστικες “ενέργειες” προκειμένου να… ενισχυθεί το «επαναστατικό ταμείο» των τρομοκρατών οι οποίοι σε σύμπραξη με κακοποιούς του κοινού ποινικού δρουν σε κακουργηματικές ενέργειες.

________

* Ο Φοίβος Πούλιος Χαρίσης, 27, αριστούχος φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, είχε συλληφθεί μαζί με 26άχρονο, επίσης φοιτητή του Πολυτεχνείου, γιο απόστρατου αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, και τρία ακόμη άτομα, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στις 30 Απριλίου 2013, σε μπυραρία της Νέας Φιλαδέλφειας. Καταζητούμενοι οι δύο φοιτητές για ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης (1η Φεβρουαρίου 2013) και στο Φιλώτα Φλώρινας (22 Νοεμβρίου 2012). Καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια και 11 μήνες φυλάκισης για τις ληστείες. Το Δικαστήριο έκρινε ότι σσυμμετείχαν υποστηρικτικά στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αθωώθηκαν για την δεύτερη κατηγορία και εκτίουν ποινή φυλάκισης για συμμετοχή στη ληστεία.