Συνδικαλιστής – Αστυνομικός, σχολίασε με αναφορά στον αριθμό μελών διμοιρίας σε Μέτρα Τάξης, και τον κάλεσαν σε “εξηγήσεις”

Νέο “κυνήγι μαγισσών” και διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ με διαβαθμισμένες εντολές, για δηλώσεις και σχόλια τους, με τα οποία στηλιτεύουν τα υπηρεσιακά “παράλογα”

Κι ενώ η ΕΛΑΣ λαμβάνει τα εύσημα, για την εξιχνίαση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, σε άλλα υπηρεσιακά δρώμενα, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ κλήθηκα σε παροχή διευκρινίσεων (04/10), σχετικά με (δημόσια) τοποθέτησή του πριν ένα μήνα μεταξύ συναδέλφων του, σχολιάζοντας υπηρεσιακή προφορική εντολή Αξιωματικού αποτυπωμένη ως ανυπόγραφο κείμενο.. σε Α4.

Ενώπιον Αστυνομικού Διευθυντή και με από κοινού μετάβασή τους σε  Ταξίαρχο της Υπηρεσίας (04/10), ο συνδικαλιστής Αστυνομικός, δέχθηκε σχετικές διερευνητικές επισημάνσεις αναφορικά με το σχόλιο του, και την ειδική σημείωση- ωστόσο- ότι αν και ο Συνδικαλιστικός Κώδικας είναι σαφής σχετικά με τις δημόσιες δηλώσεις των εκλεγμένων μελών Ενώσεων και Ομοσπονδιών.. ζητήθηκε ωστόσο να κληθεί σε παροχή διευκρινίσεων, καθώς αναφέρθηκε σε (αυθαίρετο) αριθμητικό με αναφορά στο προσωπικό… διμοιρίας (χωρίς αλλά προσδιοριστικό αναγνωριστικό) .

Σύμφωνα με το Συνδικαλιστικό κώδικα δεν διώκεται συνδικαλιστής- Αστυνομικός  που εκφράζει δημόσια λόγο για υπηρεσιακά θέματα. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα σχετικές κλητεύσεις σε παροχή διευκρινίσεων έχουν λάβει συνδικαλιστές Αστυνομικοί σε όλη την επικράτεια για διατυπωσεις τους σε διαφορετικά θέματα της επικαιρότητας, ενω εκκρεμεί η υπόθεση παραπομπής με εντολή της ηγεσίας, Προέδρου Ομοσπονδίας με την ανωτατη της ποινής, αναφορικά με δηλώσεις του για υπηρεσιακά θέματα, με την υπόθεση να εκκρεμεί.

Αφορμή σχόλιο για τα μέτρα της άφιξης του Γάλλου Προέδρου

Στην Αθήνα επίκειται η άφιξη του Γάλλου Προέδρου και της συζύγου του (07/09) σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Την παραμονή της επίσκεψης η επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών από οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων με βανδαλισμό στην πρόσοψη του κτιρίου (06/09) προκάλεσε τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ και ανέπτυξε μέτρα με Αστυνομικές δυνάμεις, θέτοντας σε επιτήρηση κτήρια Γαλλικού ενδιαφέροντος.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟ_ΕΠΙΘΕΣΗ_ΑΚ_ΜΑΚΡΟΝ

Τα προβλήματα της ΔΙΑΤ με τις τραγικές ελλείψεις έμψυχου δυναμικού εκτός από τα μέσα- κλούβες οχήματα εξοπλισμό κλπ- εχουν καταγγελθεί με όλους τους τρόπους απο τους υπηρετούντες και είναι γνωστά στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Πρόσφατα με σχετική παρέμβαση είχε γίνει επαφή με τη φυσική ηγεσία του Αρχηγείου από στελέχη της Υπηρεσίας και είχε τεθεί αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού με στελέχη (νεους) απόφοιτους της Αστυνομικής Ακαδημίας. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η ενίσχυση της ΔΙΑΤ είχε μηδενικές τοποθετήσεις.

Εν τω μεταξύ η διάταξη των Αστυνομικών της ΔΙΑΤ – ΜΑΤ / ΥΜΕΤ- σε στατικές φυλάξεις και διάταξη μέτρων τάξης εξωτερικά κτιριακών εγκαταστάσεων, αυταπόδεικτη παράθεση των ελλείψεων προσωπικού, καθως διμοιρίες που αριθμούσαν περισσότερες από 20ατομα, σήμερα σε κάποιες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα μισά- στην καλύτερη περίπτωση.

Στην Έδρα της Υπηρεσίας (04/09) ενόψει της άφιξης του Γάλλου Προέδρου κοινοποιήθηκε στο ένστολο προσωπικό της ΔΙΑΤ, προφορική εντολή Αξιωματικού, με ανυπόγραφο κείμενο σε Α4, για νέα σημεία επιτήρησης, σε κτήρια Γαλλικού ενδιαφέροντος.

ΜΑΚΡΟΝ_ΔΙΑΤ_ΜΕΤΡΑ_ΥΜΕΤ

Η προφορική εντολή όπως αποτυπώθηκε σε Α4- χωρίς υπογραφή του εγγράφου-  προκάλεσε τον έντονο σχολιασμό μεταξύ των υπηρετούντων καθώς το προσωπικό, «σε κάποιες περιπτώσεις δεν επαρκεί (ούτε) σε πλήρωση υπηρεσιακού τζιπ» ανέφεραν σκωπτικά.

Συνδικαλιστής και υπηρετών στη ΔΙΑΤ, σε σχόλιο του, αναφέρθηκε στην παράτυπη ακολουθία να κάνουν γνώση για προφορική εντολή Αξιωματικού αποτυπωμένη σε Α4 χωρίς καμία υπηρεσιακή καταχώρηση.. ανυπόγραφου εγγράφου .

«Αυτή την ανυπόγραφη διαταγή που ήρθε σήμερα στην Υ.ΜΕ.Τ μπορεί κάποιος να μου πει πως θα εκτελεστεί; Σημειωτέων θέλουν και ανωφέρεια και σκοπό οχήματος. Η δύναμη της διμοιρίας είναι 8 άτομα. Είλωτες; Σκλάβοι;» θέτει ρητορικό ερώτημα (προφανώς) Αστυνομικός της ΔΙΜΕΤ

Η επίσημη εκδοχή Υπηρεσιακών στελεχών, στο Nantiareport.gr, ανάφερε ότι «..προφορική εντολή διαβιβάζεται μόνο σε κατεπείγουσα ανάγκη και στη συνέχεια  αποτυπώνεται και εγγράφως για το τυπικό. Είναι σε γνώση της Υπηρεσίας και των Διοικούντων ότι δεν επαρκεί το προσωπικό. Κοινοποιούν ανυπόγραφα έγγραφα ώστε να μην υπάρχει ανάληψη ευθύνης από τους Αξιωματικούς,  ενώ η σχετική εντολή όντως δεν γίνεται να εφαρμοστεί, με τα άτομα που έχει η Υπηρεσία».

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, στο Nantiareport.gr από την Υπηρεσία αν και δεν προκύπτει πρόθεση να δοθεί συνέχεια, ωστόσο φέρεται  έγγραφη διαβαθμισμένη εντολή Ανώτατου Αξιωματικού, να έχει προκαλέσει την κλήτευση του συνδικαλιστή Αστυνομικού, σε παροχή διευκρινίσεων..