Στην Αθήνα ο Μακρόν: Jammer για κινητά, κι ελεύθεροι σκοπευτές σε ταράτσες- Ο Αστυνομικός σχεδιασμός ασφάλειας

Για άλλη μια φορά η επίσκεψη ξένου ηγέτη έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κυκλοφορία και στην κίνηση των πολιτών. Από σήμερα και μέχρι αύριο το απόγευμα η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας μετατρέπεται σε χώρο μετακίνησης αποκριάτικα για συνοδείες.

Στους δρόμους σε μέτρα τάξης, σε διατεταγμένη υπηρεσία έχουν διατεθεί περίπου 1.500 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., με συνδρομή κλιμακίων της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας. Ιχνιλάτες του ΤΕΕΜ, και χειριστές της Κ9 για ανίχνευση εκρηκτικών είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο στα σημεία επισκέψεων και κτήρια στα οποία προσεγγίζει η συνοδεία του Γάλλου Πρωθυπουργού. Ενω σε ταράτσες κτιρίων στο κέντρο της πόλης, σε σημεία διέλευσης της αυτοκινητοπομπής ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, πρόκειται να επιβλέπουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Στην Πνύκα, το απόγευμα της Παρασκευής (08/09) θα μιλήσει ο Γάλλος Πρόεδρος.

Σε ενίσχυση των μέτρων στελέχη των Γαλλικών αρχών ασφαλείας που βρίσκονται στην υπηρεσία του Γάλλου Προέδρου και από κοινου με στελέχη της αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας έχουν διενεργήσει αυτοψία σε κάθε χώρο που θα επισκεφθεί ο Εμανουέλ Μακρόν και η συνοδεία του.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό πριν τη διέλευση της συνοδείας του Γάλλου Προέδρου η κυκλοφορία τροχοφόρων και πεζών έχει προγραμματιστεί να διακοπεί ενώ πρόκειται να ενεργοποιηθούν συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων (jammer).

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούνται έκτακτες και σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε σημεία του οδικού δικτύου του κέντρου πόλης Αθηνών, με εναλλακτικές διαδρομές για τους πολίτες που θα κινηθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Ο Γάλλος Πρόεδρος με την σύζυγό του Μπριζίτ θα διαμείνουν στη γαλλική πρεσβεία ενώ οι Γαλλοι Υπουργοί και οι επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν στη Μεγάλη Βρετάννια.

Το πρόγραμμα για τον Γάλλο Πρόεδρο εκτός από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, περιλαμβάνει παρουσία του στην περιοχή του Συντάγματος, στην Πνύκα, το γαλλικό ινστιτούτο και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.