Σούνιο: Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος του άνδρα οστά του οποίου εντοπίσθηκαν σε σάκο

Απο τα εργαστηριακά ευρήματα και την εξέταση ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου των οστών που εντοπίστηκαν σε σακίδιο, στο Σούνιο, από περιηγητή σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος του άντρα στον οποίο ανήκει ο σκελετός.

Περιηγητή που καταγράφει τα αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια της Λαυρεωτικής, εντόπισε (29/09) ταξιδιωτικό σάκο, σε σπηλιά στο Σούνιο, με το μακάβριο εύρημα.

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης των οστών, απο ιατροδικαστή και ανθρωπολόγο, προέκυψε οτι ανήκουν σε άντρα περίπου 55 ετών κατά το χρονο τέλεσης του εγκλήματος, ενώ ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται πριν από περίπου πέντε έως δέκα χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα, στο κρανίο – στην πίσω πλευρά του κεφαλιού- στο ινιακό οστό, εντοπίσθηκε οπή, συμβατή με βολή από πυροβόλο όπλο. Στο σκελετό δεν έχουν εντοπιστεί κακώσεις συμβατές με ακρωτηριασμό ή τεμαχισμό. Συμπερασματικά οι Αρχές καταλήγουν στην εκδοχή το θύμα να τοποθετήθηκε ακέραιο μέσα στο σάκο σε εμβρυακή στάση, και στη συνέχεια τον απέρριψαν στο πηγάδι.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας ανέσυραν παλαιότερες υποθέσεις και δηλώσεις εξαφάνισης ώστε να εξακριβώσουν τα στοιχεία ταυτότητα του θύματος. Όπως διακριβώθηκε, τα στοιχεία και τα ευρήματα καταδεικνύουν οτι πρόκειται για σεσημασμένο άτομο για απάτες, με -σημερινή -ηλικία, 64ετων. Σε αναζήτηση οικείων του, οι Αστυνομικοί κλήτευσαν τα δύο αδέλφια του θύματος, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι μεταξύ τους σχέσεις είχαν διαταραχθεί και δεν διατηρούσαν επαφή για χρόνο μεγαλύτερο από 10ετη.

Αναμένεται η ταυτοποίηση με εξέταση DNA και ταυτοποίηση απο δείγματα που έχουν ληφθεί από τα δύο αδέλφια.