Συλλήψεις δύο ατόμων για υπόθαλψη του Χρ.Ξηρού

Δύο άτομα νεαρής ηλικίας, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική, για υπόθαλψη εγκληματία του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 54χρονο απότακτο Αστυνομικο -για επαφές που διατηρούσε με άτομο καταδικασμένο για δράσεις του κοινού ποινικού -κι έναν 37χρονο Αλβανό, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Καλαμάτα (13/01) στο κέντρο της πόλης. Σε σπίτι μεταξύ Μεσσηνιακης και Λακωνικής Μάνης φέρεται να είχε καταφύγει ο 37χρονος Αλβανός μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού (10/01) στην περιοχή της Αναβυσσου.
Από πληροφορίες, στο πρόσφατο παρελθόν, ο απότακτος Αστυνομικός, φέρεται να είχε απασχολήσει για λαθραία διακίνηση τσιγάρων στην περιοχή του Γυθείου. Για την ίδια υπόθεση δύο ακομα άτομα είχαν συλληφθεί.
Από πληροφορίες, ο 37χρονος Αλβανός φέρεται να είναι το άτομο που ενοικίασε το σπίτι στην Ανάβυσσο στα στοιχεία “Θεοχάρης Χρυσάκης” ως αξιωματικός του ΠΝ. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε το Νοέμβριο του 2013.
Σε βάρος των δύο είχαν εκδοθεί εντάλματα αναζήτησης του Ειδικόυ Εφέτη Ανακριτή, ως προσδιορισμένοι δράστες, με δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία είχαν εντοπισθεί στα οικήματα τα οποία είχαν ενοικιαστεί σε Ανάβυσσο και Λουτράκι.
Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είχε θέσεις υπό διακριτικη παρακολούθηση τις κινήσεις των δυο ανδρών στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Σε βαρος των δύο συλληφθέντων, η δίωξη αφορά ένταξη και συμμετοχή σε Τρομοκρατική Οργάνωση και τρομοκρατικές ενέργειες κατοχή και έκρηξη, παράνομη οπλοκατοχή, πλαστογραφία και άλλα ποινικά αδικήματα.
image

Αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθούν ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport