Συκαμινιά Λέσβου: Εμπρησμός σε κενή εγκατάσταση -μέχρι πριν ένα μήνα- λειτουργούσε με την ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Ολοσχερώς καταστράφηκε από φωτιά το Stage 2 στη δομή η οποία είχε αναστείλει τη λειτουργία της με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από δύο μήνες, η οποία λειτουργούσε στη  Συκαμνιά της Λέσβου

Άγνωστοι προκάλεσαν εμπρησμό (01/03-19.45) στο “stage 2” της δομής που λειτουργούσε στη Συκαμινιά Λέσβου. Πρόκειται για εγκατάσταση η οποία έκλεισε με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Συτικής Λέσβου (31/01). Ωστόσο, αντίθετη άποψη είχε εκφράσει τότε, το τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Συκαμνιάς.

Η λειτουργία του είχε κριθεί παράνομη

Το “stage 2” στη Συκαμνιά Λέσβου, λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι την αναστολή της λειτουργίας του, στις 31 Ιανουαρίου και εξυπηρετούσε τις αφίξεις των λαθρομεταναστών μέχρι τη μετάβαση τους στη Μόρια.

Ο εμπρησμός σημειώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου αργά το απόγευμα (01/03) να ανοίξει και πάλι, όπως ο ίδιος υποστήριξε, για μια ημέρα, ο χώρος ώστε να φιλοξενηθούν γυναίκες και ανήλικοι λαθρομετανάστες οι οποίο νωρίτερα είχαν φτάσει στο νησί με δουλεμπορικές βάρκες από τα Τουρκικά παράλια.