Λέσβος: Οργανωμένες ομάδες ντόπιων που βρίσκονται στους δρόμους, εκδιώκουν ΜΚΟ και “αλληλέγγυους” από το νησί

Σε ένταση το νησί της Λέσβου, με οργανωμένες ομάδες ντόπιων που κινούνται στις παραθαλάσσιες περιοχές εκδιώκουν μέλη ΜΚΟ και “αλληλέγγυους” που δραστηριοποιούνται στο νησί

Στο νησί από το πρωί (01/03) επικρατεί αναστάτωση με ντόπιους οι οποίοι αντιδρούν στην παραμονή λαθρομεταναστών και την συνεχιζόμενη εισροή στο νησί τους. Πρίν από λίγη ώρα, οργανωμένες ομάδας ντόπιων κατοίκων σε πεζές περιπολίες στην παραθαλάσσια οδό, ενεργούσαν ελέγχους στα οχήματα, και όπου εντόπισαν μέλη ΜΚΟ και “αλληλέγγυους” τους σταματούσαν, και απαιτούν να αποχωρήσουν από το νησί τους.

Νωρίς το μεσημέρια, ντόπιοι που βγήκαν στη Δυτική Λέσβο, στο λιμάνι της Θερμής, απέτρεψαν τον κατάπλου βάρκας λαθρομεταναστών που εντόπισε το Λιμενικό να πλέει στα ανοιχτά προερχόμενη από Τουρκία και ενήργησε διάσωση βγάζοντας τη βάρκα στο λιμάνι . Εκεί είχαν συγκεντρωθεί με κάμερες ΜΚΟ και περίμεναν τους λαθρομετανάστες, με του ντόπιους να τους προπηλακίζουν και να απορρίπτουν τον εξοπλισμό τους στη θάλασσα.

Προηγήθηκε η απόφαση του Συμβουλίου να στηθούν μπλόκα και να διακοπή ή διασύνδεση της Δυτικής Λέσβου με το Δήμο Μυτιλήνης. Ενώ στη συνέχεια σημειώθηκε εμπρησμός στο Stage 2 -κενή δομή- στη Συκαμινιά Λέσβου χώρος στον οποίο μέχρι τέλος Ιανουαρίου τελούσε υπό την ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.