Καστανιές Έβρου: Λαθρομετανάστες επιχειρούν παράνομα να εισβάλλουν από σημεία του φράχτη που έχουν κόψει Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες

Λαθρομετανάστες έχουν τρυπήσει μαζί με τη βοήθεια της Τούρκικης Στρατοχωροφυλακής σημεία του φράχτη στις Καστανιές στον Έβρο και μεμονωμένα επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

(01/03-19.40) Δυνάμεις της ΥΑΤ σε πλήρη ανάπτυξη σε υποστήριξη της ΕΚΑΜ -με ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης – απωθήσουν τους λαρθομετανάστες που επιχειρούν εισβολή από την Τουρκική πλευρά,  όπως αναφέρουν πηγές του NantiaReport.gr, στο φράχτη του Έβρου στις Καστανιές. Όσοι λαθρομετανάστες περνάνε παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, συλλαμβάνονται. Μέχρι πριν από λίγο (από τις 06.00-01/03) έχουν καταγραφεί περίπου 5.500 αποτροπές παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ενώ έχουν γίνει 60 συλλήψεις και έχουν σχηματισθεί σχετικές δικογραφίες για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συλλήψεις λαθρομεταναστών που βγαίνουν στην Ελληνική πλευρά

Την ίδια ώρα τμήματα του Στρατού Ξηράς, υπό αντίξοες συνθήκες- σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr- ενεργούν σε αποκατάσταση (κλείσιμο) των “ανοιγμάτων”, διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, λόγω της μεγάλης έκτασης καταστροφής σε σημεία του φράχτη .

Από το πρωί (01/03) εντοπίζεται έντονη κινητικότητα στα ΕλληνοΤουρκικά σύνορα- με συγκέντρωση στην Ανδιανούπολη και μεγάλη πίεση στις Καστανιές-  όπως προκύπτει από τα γεωγραφικά δεδομένα των κινητών όσων κινούνται με τις μεταναστευτικές ροές και των οχημάτων που τους μεταφέρουν, και ενδείξεις για αυξητικές τάσεις στις ροές. Σε άλλο σημείο με έντονη συγκέντρωση, εντοπίζεται η περιοχή των Κήπων Έβρου καθώς οι  λαθρομετανάστες ακολουθούν οδηγίες από λογαρισμούς στο twitter και συγκεντώνονται στην Τουρκική πλευρά στα Υψαλα και στο Yenikarpuzlu με σημείο αναφοράς την λίμνη Sigirci.