“Η στρεογόνος κατάσταση δεν είναι ανθυγιεινή για τον Αστυνομικό ενώ είναι επικίνδυνη;”

..”Αναρωτιόμαστε, όλη αυτή η στρεογόνος κατάσταση δεν είναι ανθυγιεινή -η οποία προέρχεται από την φύση της δουλειάς του αστυνομικού- που είναι κατά κοινή ομολογία επικίνδυνη”;..
astunomia
Η ηγεσία της Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι δημιουργείται γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των αστυνομικών γιατί εμφανίζονται πλέον πολλα κρούσματα αυτοχειρίας.
Η 24ωρη γραμμή ψυχολογικής στήριξης των αστυνομικών είναι γεγονός και σαφώς κινείτε προς την σωστή κατεύθυνση.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής. «Το επόμενο διάστημα, όχι πάνω από μήνα, θα λειτουργήσει 24 ώρα μία τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής και κοινωνικής συμβουλευτικής, για όλους τους ενστόλους και εν αποστρατεία και εν ενεργεία αλλά και τις οικογένειες τους και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται μια δράση σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας με την χρήση ψυχομετρικών τεστ, επιστημονικά αποδεδειγμένων, έτσι ώστε να βοηθήσουμε επί τοις πράγμασι, επί της ουσίας, όποιους συνεργάτες μας έχουν κάποιο πρόβλημα από το στρεσογόνο έτσι και αλλιώς επάγγελμα που ασκούν», αναφέρει ο ΓΓ του Υπουργείου, Δημήτρη Αναγνωστάκης.
Αναρωτιόμαστε όλη αυτή η στρεογόνος κατάσταση δεν είναι ανθυγιεινή η οποία προέρχεται από την φύση της δουλειάς του αστυνομικού που είναι κατά κοινή ομολογία επικίνδυνη; Η απάντηση είναι προφανής και αποδεκτή απο όλους. Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα σε αυτή την έμμεση παραδοχή ότι το επάγγελμα του αστυνομικού διαχρονικά από την Ελληνική πολιτεία δεν αναγνωρίζεται σαν επικίνδυνο και ανθυγιεινο. Κάποιος θα μπορούσε να επικαλεστεί την σημερινή δημοσιονομική κατάσταση αυτό όμως δεν συνέβη ούτε τις προηγούμενες δεκαετίες που η οικονομία της χώρας ήταν σε άνοδο.
Η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει επιτέλους αναγνωρίζοντας την προσφορά του αστυνομικού στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, την αντιμετώπιση του εγκλήματος και πρόσφατα σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, στην θεσμοθέτηση του επαγγέλματος σαν επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας αστυνομικός και η Αστυνομία σαν θεσμός παρά τις δυσκολίες, έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες οικονομικοκοινωνικες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας και είναι σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις από τους θεσμούς που εμπιστεύονται οι πολίτες.
Αναγνωρίστε το δύσκολο έργο που επιτελεί ο αστυνομικός καθημερινά με κίνδυνο της ζωής του, δώστε κίνητρα να αισθανθεί ασφαλείς αυτός και οι οικογένεια του.   Με ανασφαλείς αστυνομικούς δεν έχουμε ασφάλεια .
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
______
*(aspapolice.gr) Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ