Ρέντης: Καταδίωξη Ρομά- Δεν σταμάτησαν σε έλεγχο- Τραυματίστηκε αστυνομικός, δύο συλλήψεις

Επεισοδιακή καταδίωξη σε ύποπτο όχημα με επιβαίνοντες Ρομά, με τον οδηγό να αρνείται να σταματήσει σε έλεγχο ωστόσο τελικά ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν δύο συλλήψεις

Πλήρωμα της Άμεσης Δράσης εντόπισε στη Γλυφάδα ύποπτο όχημα μετά από απόπειρα διάρρηξης (22/04-23.40) και ενημέρωσε το Κέντρο.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ (22/04-23.40) έκαναν σήμα για έλεγχο στο κόκκινο Mazda RX7 με τους τρεις Ρομα επιβαίνοντες. Ο οδηγός δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το ύποπτο όχημα παρουσίασε μηχανική βλάβη με πυκνούς καπνούς να αναδύονται ωστόσο ο Ρομά οδηγός του Mazda RX7 συνέχισε να κινείται. Το μπήκε ανάποδα επί της Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία και βγήκε στην έξοδο προς Πατήσια.

Ο Ρομα οδηγός για να διαφύγει μπήκε ανάποδα στον Κηφισό και οι επιβαίνοντες εγκατέλειψε το κόκκινο Mazda Rx7 στον Κόκκινο Μυλο καθώς εγκλωβίστηκε σε πεζόδρομο στην οδό Μηλιαράκη στα Πατήσια.

Οι τρεις Ρομά επιβαίνοντες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή ενώ στο σημείο ειχαν αναπτυχθεί 15 πληρώματα της Άμεσης Δράσης. Ακολούθησε καταδίωξη απο τα πληρώματα και συνελήφθησαν δύο Ρομα ηλικίας 17 και 22 ετών, εκ των οποίων ο ένας μέσα σε κοτετσι ενώ ο έτερος Ρομά κατρακύλησε στο ρέμα με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά. Στο σημείο διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον τραυματία ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης τραυματίστηκε στο χέρι αστυνομικός της ΔΙΑΣ ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401ΓΣΝ όπου διαγνώστηκε με κάταγμα.

Σε έλεγχο στα στοιχεία του οχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, διαπιστώθηκε κλοπή του κοκκινου Mazda RX7 από την περιοχή της Καλλιθεας όπου οι Ρομά είχαν εγκαταλείψει το “δικό τους” επίσης κλεμμένο όχημα.

Σε βάρος των Ρομά σχηματίσθηκε δικογραφία ενω οι έρευνες για τον συνεργό του είναι σε εξέλιξη.