Στον Εισαγγελέα ο Υπαξιωματικός και τα υπόλοιπα 10μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών

Με 11 συλλήψεις και 35 ονόματα να περιλαμβάνονται στην ογκοδέστατη δικογραφία η Ασφάλεια Λαμίας προχώρησε στην εξάρθρωσης δύο εγκληματικών οργανώσεων μέλη των οποίων δραστηριοποιούνται στη διακίνηση και εμπορία χασίς.

Με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση, για καλλιέργεια, διακίνηση, προμήθεια, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών, καθώς και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, κροτίδων, τελωνειακού κώδικα και προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι 11συλληφθέντες μετήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Η εγκληματική οργάνωση, που συγκροτήθηκε από 55άχρονο, δραστηριοποιείται τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2017, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τα υπόλοιπα πέντε (5) μέλη της.

Όπως προέκυψε ο 55χρονος μαζί με ένα εκ των μελών του, καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης, ενώ επιπλέον προμηθευόταν ποσότητες κάνναβης και από άλλες «πηγές», προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πελατών – χρηστών του, τις οποίες απέκρυπτε σε οικία και αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, σε περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας.

Την έτερη εγκληματική οργάνωση, διεύθυνε 48άχρονο, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τρία ακόμα μέλη, ενώ αναζητείται και ο 39χρονος Αλβανός, που είχε αναλάβει τη διακίνηση της κάνναβης, στην περιοχή της Αττικής.

Όπως προέκυψε ο 48χρονος Αλβανός απ κοινού με έτερο 48άχρονο, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχές της Δυτικής Φθιώτιδας, μέσω των οποίων εξασφάλιζαν τις αναγκαίες ποσότητες κάνναβης, που χρειαζόντουσαν για την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών – χρηστών τους.

Οπως διακριβώθηκε, ο 48άχρονος ντόπιος καλλιεργητής, προμήθευε με ποσότητες κάνναβης, τον 55άχρονο της πρώτης ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν:

• (22) κιλά και (676,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),

• (10) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος,

• (4) ζυγαριές ακριβείας,

• (1) κυνηγετικό όπλο,

• (1) αεροβόλο όπλο με διόπτρα,

• (1) ξιφίδιο & (1) στιλέτο,

• (75) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,

• (1) ανιχνευτής μετάλλων,

• (45) κροτίδες,

• (356) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,

• το χρηματικό ποσό των (2.480) ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και

• πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς όπως προέκυψε το τελευταίο δίμηνο, διακινήθηκαν συνολικά και από τις δύο ομάδες, 8,240klg κάνναβης, με προσδοκώμενο όφελος τουλάχιστον #€25.218.

Όπως διακριβώθηκε, τα μέλη και των δύο οργανώσεων είχαν διακριτούς ρόλους, ενεργούσαν πάντα κατ’ εντολή των «αρχηγών» τους, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη φρασεολογία, προκειμένου να προσδιορίσουν το είδος και την ποσότητα των ναρκωτικών.

«Τελικά η Φθιώτιδα δεν είναι και τόσο ήσυχη περιοχή όσο μας έλεγαν κάποιοι».., ανέφερε ο Υποστράτηγος Νίκος Γεωργακόπουλος, κατά την παρουσίαση της εξάρθρωσης δύο εγκληματικών οργανώσεων μέλη των οποίων δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών (χασίς)

Από τις Αρχές του χρόνου εξαρθρωθεί 4 εγκληματικές οργανώσεις με περισσότερα από 40 μέλη

«Η βοήθεια του τετράποδου “συναδέλφου” μας ήταν σημαντική…», ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, Αστέριος Μαντζιώκας, καθώς κατασχέθηκε ποσότητα χασίς που υπερβαίνει τα 22 κιλά, και συνεχάρη όλους τους Αστυνομικούς ομάδων του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή των Αστυνομικών Τμημάτων Αταλάντης & Στυλίδας Φθιώτιδας, για την εξάρθρωση των δυο εγκληματικών οργανώσεων.

Το 2017 Αστυνομικοί της ΔΑ Φθιώτιδας έχουν παραπέμψει στον Εισαγγελέα περισσότερες από 1500 συλλήψεις

Ο  Διοικητής της Ασφάλειας Λαμίας Α/Υδ Χρήστος Μουτσώκος, τόνισε ότι η καταπολέμηση κατά των ναρκωτικών και του εγκλήματος θα συνεχιστεί ώστε οι πολίτες της Φθιώτιδας να αισθάνονται ασφαλείς.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.