Μηνύσεις και διαψεύσεις από ονόματα που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στο Κολωνάκι

Σύμφωνα με το Βούλευμα, 27 άτομα προκειται να παρακαθίσουν στο εδώλιο, καθως φέρεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Κολωνάκι. Τα ονόματα των επωνύμων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Παρουσιαστές, ηθοποιοί, μοντέλα, επιχειρηματίες, με το Βούλευμα παραπέμπονται για τις 11 Μαΐου σε ανοιχτή ακροαματική διαδικασία, καθώς σύμφωνα με το Βούλευμα φέρονται με διακριτούς ρόλους στην οργανωμένη εγκληματική οργάνωση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, ενώ ορισμένοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης πολυσύχναστου εστιατορίου-μπαρ στο Κολωνάκι, ηθοποιός και ο γιος της ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης, αλλά και παρουσιαστής πρωινής εκπομπής.

Σύμφωνα με το Βούλευμα, στο κύκλωμα αποδίδεται η δραστηριότητά του από το 2013, όταν ο 53άχρονος επιχειρηματίας “μπήκε” μέτοχος στο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου.

«Τσόκο»: Κατεργασμένο χασίς «σοκολάτα»
«Κρεμούλα»: Μεθαμφεταμίνη MDMA
«Malboro μαλακό»/ «Κοκορέτσι»: Κοκαΐνη
«Λουλούδια»/ «Παπάδες»/ «20ευρη κάρτα»/ «CD»: κωδικές ονομασίες ναρκωτικών
«Αλβανό»: χασίς Αλβανίας
«Πατρίδα»: ελληνικό χασίς
«Φου»: ναρκωτικό
«Σκου»: skunk.

Γνωστά ονόματα της τηλεόρασης και καλλιτέχνες -όπως προκύπτει απο τις νόμιμες συνακροάσεις- έκαναν “κράτηση για τραπέζι”- σύμφωνα με τος απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες – κρατήσεις για «ένα άτομο» ή «για τραπέζι», και «μπουκάλι»- κωδικςς ονομασία για το ειδος και την ποσοτητα του ναρκωτικού που ήθελαν να προμηθευτούν. Ωστόσο η παραμονή τους στο μαγαζί περιοριζόταν στο υπόγειό του, στις τουαλέτες του καταστήματος, όπου ο 53άχρονος επιχειρηματίας τους προμήθευε με κοκαΐνη. Ενώ προκύπτει από τις νόμιμες συνεδριάσεις ακόμα και σε delivery πέριξ του Κολωνακίου, ο 53άχρονος παρέδιδε ναρκωτικά σε προκαθορισμένα ραντεβού και σε διαμερίσματα.
Οι διάλογος όπως έχουν καταγραφεί σε νόμιμες συνακροάσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επικοί, αν δεν ήταν η υπόθεση τόσο σοβαρή, ανάμεσα σε πελάτες και του 53άχρονου συνιδιοκτήτη τους πολυτελούς σούσι ρεστοράν της Δεινοκράτους.

Είναι η περίοδος που οι αγρότες έχουν αποκλείσει κόμβους στο Οδικό Δίκτυο και η κίνηση διεξάγεται με δυσχέρειεα. Ανυπόμονος να πάρει την .. παραγγελία του, επιχειρηματίας με τουλαχιστον “επαναστατημένο φρόνημα” – σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 53άχρονο συνιδιοκτήτη, εκφράζει τη δυσφορία του, με “πολιτικό σχόλιο”..

ΠΕΛΑΤΗΣ: «Γιατί αργούμε έτσι ρε φίλε; Τι γίνεται;».

ΣΥΝ/ΚΤΗΤΗΣ: «Δε φταίω εγώ ρε φίλε, δεν βλέπεις τι γίνεται με τους αγρότες; Δεν μπορούν να περάσουν τα πράγματα»

ΠΕΛΑΤΗΣ: «…και τι θα κάνουμε εμείς ρε φίλε; Πώς θα την βγάλουμε;».

ΣΥΝ/ΚΤΗΤΗΣ: «Το ξέρω φίλε, αλλά έχω έναν άλλο σχεδιασμό για πιο κοντά, κατάλαβες; Λίγο υπομονή κάνε και θα δούμε τι θα γίνει».

ΠΕΛΑΤΗΣ: «…τόση καθυστέρηση ρε φίλε; μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Δηλαδή άμα οι αγρότες καθίσουν στις Εθνικές για κάνα δυο μήνες, τι θα κάνουμε; Μήπως έχεις ρε, κανένα άλλο πρόβλημα;».

ΣΥΝ/ΚΤΗΤΗΣ: «…όχι αγορίνα μου τι λόγια είναι αυτά που λες; Κάνε λίγο υπομονή και όλα θα τα κανονίσουμε. Όλος ο κόσμος έχει πρόβλημα, δεν είσαι μόνο εσύ».

Σύμφωνα με το Βούλευμα, φέρεται να είχε αγοράσει δύο φορές ποσότητα και ο επιχειρηματίας από τη Μύκονο, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και σεναριογράφος, ο οποίος έχει καταθέσει ότι με τη μεσολάβηση ηθοποιού είχε αγοράσει κοκαΐνη στην περιοχή του Λυκαβηττού, από τον 53άχρονο επιχειρηματία.

Ο παρουσιαστής, προτίθεται να υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση. «Ήμουν ετερρόρυθμο μέλος της επιχείρησης Lili Shou και δεν γνώριζα τίποτα για τις δραστηριότητες του βασικού επιχειρηματία»,φέρεται να υποστηρίζει.

Ενώ, και ο επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου αναφέρεται στο Βούλευμα, επιστολή της πληρεξούσιου δικηγόρου του Ειρήνης Λιοφάγου, προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με το καρτέλ του Κολωνακίου και πως η εμπλοκή του ονόματός αποδίδεται σε συνωνυμία.

“Με την  παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι με έκπληξη, μεγάλη αγανάκτηση και οργή αντίκρισα φωτογραφία μου στο σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» με τίτλο «ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ» συνδέοντας αυθαίρετα και αβάσιμα το όνομα μου με την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη, ενώ ουδεμία σχέση έχω με τέτοιες συνήθειες και δραστηριότητες.

Επειδή το πρόσωπο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα  έχει απλώς το ίδιο ονοματεπώνυμο με εμένα, ανήκει σε άλλη οικογένεια επομένως αυθαίρετα και εσφαλμένα έχει δημοσιεύσει φωτογραφία μου.

Θα ήθελα δε να διευκρινιστεί ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου δεν συνεργαζόμαστε  επιχειρηματικά με τον κύριο Β. Σ.  και το μόνο κοινό στοιχείο μας είναι η συνωνυμία. Ειδικότερα ουδεμία σχέση έχω τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου με τις επιχειρήσεις “LILI SHU”, που εδρεύει στο Κολωνάκι και “HAMA” που εδρεύει στη Γλυφάδα, ούτε όμως και με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση μετέχει ο κύριος Β. Σ..

Η εν λόγω δημοσίευση είναι καθ’ όλα συκοφαντική για το πρόσωπο μου και την οικογένεια μου με επιβλαβείς προεκτάσεις για την επιχειρηματική μου φήμη καθότι  θέλει να εμπλέκομαι σε κύκλωμα κοκαΐνης, γεγονός που είναι απολύτως ψευδές και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην επαγγελματική μου υπόσταση.

Προκειμένου να αποτραπεί τυχόν αναπαραγωγή του εν λόγω δημοσιεύματος και της ψευδούς αναφοράς του στο πρόσωπο μου  από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας παρακαλούμε πολύ όπως λάβετε σοβαρά υπ΄ όψιν την παρούσα και απέχετε από την αναδημοσίευση τέτοιων ψευδών ειδήσεων και συνδέσεων του ονόματος μου με την εγκληματική συμπεριφορά που αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα, κατά του εκδότη του οποίου θα καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές”.