Λαμία, Φθιώτιδα: Συνελήφθη Υπαξιωματικός της Ζ’ΜΑΚ, για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών

Μεταξύ των συλληφθέντων κατά την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθη Υπαξιωματικος των Ειδικών Δυνάμεων.

Με κατ’ οίκον έρευνες συλλήψεις, κατάσχεση μεγάλης ποσότητας χασίς και εκρίζωση δενδρυλλίων κάνναβης Αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, προχωρησαν στην εξάρθρωση δύο (2) εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης και εμπορία ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, οι Αστυνομικοί προχώρησαν – μέχρι τώρα- σε 10 συλλήψεις, ενώ αναζητούν και έναν Αλβανό, τα στοιχεια του οποιου έχουν ταυτοποιηθεί, ωστοσο ο οδιος διαφεύγει.

Μεταξύ των συλληφθέντων ο 37άχρονος Ι.Π., Υπαξιωματικος της  Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών, ο οποίος υπηρετεί στην Ειδική Μονάδα του Στρατού απο το 2006. Σύζυγος Αξιωματικού του Στρατού και πατέρας δύο ανηλίκων.

Το 2008 έλαβε μετάθεση σε γραφειο της 13ΔΕΕ στο Γουδί. Έκανε απόσπαση στο ΓΕΕΘΑ και επανήρθε στη Ζ’ΜΑΚ (2011) ως οδηγός Διοικητή ωστόσο δεν παρέμεινε και με νέα μετάθεση  μμετακινείται στο Πεντάγωνο. Επέστρεψε εκ νέου ως οδηγός Διοικητή και μετακινήθηκε  -μέχρι τώρα – ως υπηρετών στη Διακρατική Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ωστόσο το παράδοξο στην υπόθεση όπως επισημαίνουν και εν ενεργεία Στρατιωτικοί είναι εκτός από την ευκολία να μετακινείται στις Υπηρεσίες, και οτι τόσο στις τοξικολογικές εξετάσεις εξαμήνου και κατά τις ετήσιες τακτικες εξετασεις, στις οποίες υποβάλλονται τα Στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού δεν είχε προκύψει η “εμπλοκη” του με ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες Αστυνομικές πηγές, η δομή των δυο εγκληματικώ οργανώσεων αποτελούνταν από έξι και πέντε ατομα αντίστοιχα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται 35 άτομα, μεταξύ των οποίων και χρήστες που αγόραζαν ποσότητες ναρκωτικών.

Παραλληλες έρευνες στο Βόλο και την Αθήνα

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας προχώρησε σε εφόδους σε σπίτια στην πολη της Λαμίας, αλλά και σε χωριά στην ευρύτερη περιοχή, στη Λυγαριά, τη Ροδωνιά και την Καρυά Υπάτης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε έφοδο στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων κατασχέθηκε ποσότητα άνω των 22 κιλών χασίς, και δενδρύλλια κάνναβης, καθως και τεσσερις ζυγαριές ακριβείας, όπλα, φυσίγγια και μεγαλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με τις ίδιες Αστυνομικές πηγές, η δομή των δυο εγκληματικώ οργανώσεων αποτελούνταν από έξι και πέντε ατομα αντίστοιχα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται 35 άτομα, μεταξύ των οποίων και χρήστες που αγόραζαν ποσότητες ναρκωτικών.

Θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση της ΔΑ Φθιώτιδα και της Ασφάλειας Λαμίας για την επιχείρηση.